avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme la cartea funciara: refuz intabulare pentru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme la cartea funciara: refuz intabulare pentru ca nu e trecuta cota indiviza in actul de adjudecare

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri legate de problema pe care o am.
Am cumparat la licitatie publica un apartament, dupa care am vrut sa ii fac cadastru su intabulare. serviciul de catre funciara mi-a respins cererea pt intabulare deoarece pe actul de adjudecare pe care il am de la executorul judecatoresc (care este de fapt actul meu de proprietate) nu este trecuta cota indiviza a apartamentului.
Intrebarea mea este cum pot face aceasta dovada daca executorul nu a trecut-o in actul de adjudecare ? Cum as putea rezolva aceasta probelama ? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:07, 2 Aprilie 2012
Solicitati executorului judecatoresc sa rectifice actul de adjudecare prin mentionarea cotei indivize pe care o detineti asupra apartamentului.
Executorul judecatoresc detine la dosarul cauzei toate informatiile necesare privitoare la proprietate
Aveti dreptul sa solicitati executorului judecatoresc analizarea dosarului de executare silita a bunului imobil pe care la-ti adjudecat
Atentie la termenul de 15 zile in care se poate face contestatie la incheierea de respingere emisa de catre OCPI
, OCPI ar fi trebuit să ceară printr-un referat de completare , prezentarea actelor doveditoare şi asupra cotei indivize, completare care trebuie efectuată într-un anumit termen. Nu are sens să faceţi plângere împotriva respingerii de C.F deoarece d-voastră nu aţi prezentat toate actele necesare întabulării(şi acest lucru, nu din vina d-voastră ci a executorului jud. care nu şi-a făcut datoria)
Rezolvaţi problema cu executorul , în privinţa cotei indivize şi apoi introduceţi o nouă cerere de întabulare.Prin plângere împotriva încheierii de C.F , deci împotriva respingerii întabulării, pierdeţi timp şi vă faceţi nervi în plus, fără însă să rezolvaţi ceva, deoarece actele d-voastră nu au fost în regulă, conform art.48 a L.7-1996, pentru a putea fi dispusă întabularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catre un expert judiciar... ionut daniel ionut daniel am o actiune de intabulare respinsa de OCPI pentru un teren mostenit: Fata de prevederile art 49 din legea nr 7/1996 cu modificarile si completarile ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Plangere ocpi - refuz intabulare elenaeu1 elenaeu1 Cu ce valoare se timbreaza o plangere impotriva OCPI de refuz a intabularii unui act de adjudecare ? (vezi toată discuția)