avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune imobil

Buna ziua! Am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Mama mea detine semnaturile fratilor ei pentru a putea face succesiunea unui imobil de 2 camere, mai am o sora, si din cauza unor divergente dintre mine, mama si sora, vrea sa treaca apartamentul pe numele sorei si sa ma lase pe strazi. Eu am investit peste 6000 de euro in apartament in urma cu 3 ani de zile, platind banci facute pentru apartament, intretinere ramasa in urma si renovare din bani stransi in strainatate. Fara nici un motiv serios, mama mea vrea sa treaca apartamentul pe numele sorei mele vitrege, deoarece suntem frati dupa mama. Tatii nostrii sunt plecati de cand eram mici. Deocamdata eu sunt in strainatate cu mama, si sora e in tara la logodnicul ei. Ma intereseaza cum as putea eu sa atac daca vor sa ma lase in strada deoarece am drepturi egale cu sora mea, si in plus am si investit bani munciti din greu. Se pune problema de persoane cu care nu se poate discuta la nivel intelectual. Intamplator am aflat de ceea ce vor sa faca, ele nu stiu ca am aceasta informatie. Deocamdata mama nu are actele facute deoarece i-au expirat, apartamentul inca nu este nici pe numele ei, are doar semnaturile de la fratii ei. Vreau sa stiu daca poate sa ma excluda din drepturi, avand in vedere ca am investit in apartament si am martori, si ceva chitante, dar nu toate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 15:58, 2 Aprilie 2012
din pacate mama dvs trebuie mai intai sa dezbata mostenirea.ea nu are decat o cota din dreptul de proprietate al apartamentului,celelalte cote apartinand fratilor ei. Daca impreuna cu ceilalti frati ai ei, vand surorii dvs apartamentul, nu puteti face nimic intru cat nimeni nu este obligat sa lase mostenire.Dvs aveti doar un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse imobilului apartament si va puteti indrepta ,fie impotriva mamei si a matusilor,unchilor dvs , fie impotriva surorii daca aceasta va deveni noul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire dupa sora vitrega ottilia2805 ottilia2805 Mama mea avea 5 ani cand i-a murit mama. Tatal, se recasatoreste si in urma casatoriei se nasc o sora si un frate. Sora, nu se casatoreste niciodata si nici nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul tatalui juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma ajutati in urmatoarea chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum doua luni iar acum au ramas mama mea o sora si un frate ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte un apartament, ca mostenire Anuca_TS Anuca_TS Buna ziua, am doua intrebari pt.specialistii acestui site: 1. Cum se imparte valoarea unui apartament mostenit de trei frati buni (de mama si de tata) si doi ... (vezi toată discuția)