avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere reconventionala / custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere reconventionala / custodie comuna

Buna ziua!

In urma unei reelatii cu fosta prietena s-a nascut fiica mea acum in varsta de doi ani. Imediat dupa nasterer lucrurile nu au mai stat bine int noi si am fost dat afara din casa de ea si parintii ei. In fine. Dupa o perioada m-a cautat si am incercat sa reluam relatia insa fara stirea parintilor ei. Copilul il vedeam numai pe ascuns fara stire familiei ei. Ajutor a primit non stop din partea mea. Bani etc. Anul trecut am fost nevoit sa parasesc tara in interes de servici penrtu 8 luni. In toata aceasta perioada am trimis bani pe un card al carei titular este fetita mea in varsta de doi ani. Asa mama fetei a avut cum sa ia banuti pentru ceea ce tbuie copilului.
La doua luni dupa ce am plecat am aflat ca am fost dat in judecata de fosta prietena ( aceasta insa imi ascuna acest lucru) pentru pensie alimentara.
Intors in tara am fost la ibunal si am cerut copie dupa dosar. Am citi aceasta copie si am constatat ca 90% din ce scrie acolo sunt minciuni.
Spune ca nu m-a interesat copilul inca de la naste , ca nu am contribuit , ca in fine multe neadevaruri.
Eu am dovezi poze cu mine si fata, ba chiar si mama fetei la diferite momente din viata micutei, fericiti etc, am chitantele de transfer bancar pe 8 luni, am chitantele de la hainute si alte bunuri pe 8-9 luni, am dovezi ca a fost platit cu cardul meu la diferite magazine de jucarii si articole de copii.
Mai am ei email-uri prin care discut cu mama copilului despre starea lui, despre ce sa ii cumpar si ce sa faca pentru binele fetei.
In fine.
Acum eu vreau sa imi iau un avocat sa fac o cerere reconventionala prin care sa cer custodia comuna si sa arat ca ea minte si ca interesul ei sunt banii.
Partea ciudata e ca ea a cerut ca fata sa nu locuiasca cu ea, ci sa stea la parintii ei pe motiv de lipsa de timp din cauza scolii etc.
Ce ma sfatuiti ce sa vb cu avicatul ce sa cer?
Ce pot obtine?
Care sunt sansele sa am parte de momente cu fata mea? Vreau sa ma implic si eu in viata ei.
Sunt departe de casa si sunt si speriat de acest proces.
Va multmesc anicipat si imi cer scuze pentru erorile de scriere.
Aveti sanse foarte mari sa obtineti un program de vizitare si o pensie alimentara asa cum vreti dumneavoastra sa o achitati. In general instanta "se gandeste" la binele copilului iar in acest caz binele copilului consta in implicarea ambilor parinti.
In alta privinta daca sunteti de acord ca fetita sa locuiasca la bunici Este OK daca nu sa scrie avocatul in intampinare ca nu sunteti de acord. Angajati un avocat el va sti ce sa va raspunda si ce trebuie scris in functie de ceea ce ii relatati si in functie de ce acte ii dati.
Problema e ca de la o vreme nici mama fetitei nu mai doreste sa ma lase sa mentin contactul cu fiica-mea .
Personal vreeau ca fetita sa petreaca cat mai mult timp cu mama nu cu bunica.
Pensia alimentara nu e asa de importanta cat important este binele fetitei. Cred ca am ce sa ii ofer atat afectiv, cat si material-educational.
Ma ingrijoreaza acel program de vizita.
Eu consider ca in fiecare weekend ar fi suficient pen mine. Adik fata sa locuiasca la mine de vineri pana duminica. Asta de fapt ma intereseaza. Daca "ore de vizita inseamna " 1/16 din timpul unei luni este extrem de putin. Si insuficient pentru a putea avea o relatie normala tata -copil.



P.S. multumesc pentru raspuns
1.Conform Noului Cod civil autoritatea parinteasca exercitata in comun este regula, nu exceptia.
Asadar, aveti mari sanse de a vi se incuviinta acest lucru.

2.Cererea reconventionala, prin care puteti cere un program de vizitare extins, se depune
impreuna cu intampinarea sau, daca paratul nu este obligat la intampinare, cel mai tarziu la prima zi de infatisare.

Art. 134 din Cod procedura civila arata ca prima zi de infatisare este aceea in care partile legal citate pot pune concluzii.

Daca reclamantul si-a modificat cererea de chemare in judecata, cererea reconventionala se va depune cel mai tarziu pana la termenul ce se va incuviinta paratului.

Pierderea acestor termene de catre parat poate fi suplinita prin introducerea unei actiuni separate, urmata de cererea acestuia de conexare a celor doua dosare, in conditiile art. 164 Cod procedura civila.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator
1. Angajati urgent avocat sa va asisite, sa va faca o strategie si sa va redacteze o cerere reconventionala in care solicitati drept de vizitare
2. Promovati si ordonanta presedentiala pe motivul ca nu va lasa sa va vedeti copilul
3. adunati cat mai multe probe: faceti plangeri la Protectia copilului, la Politie....apelati la un executor judecatoresc ( tote acestea ar fi de edorit sa fie facute de avocat)
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Am sa angajez un avocat intocmai cum m-ati sfatuit si cererea reconventionala o sa o formulam si sa o depunem.
Eu nu vreau sa ii fac rau mamei copilului. Mai mult mi-as dori sa constientizeze ca e mai sanatos sa avem grija de copil indiferent de starea relatiei noastre, si sa nu mai priveze copilul de drepturile lui printre care dreptul de a sti cine este familia lui si poate, de ce nu, sa beneficieze de ajutor din partea acesteia.
Saptamana viit. O sa plec in romania sa fac toate aceste lucruri.

Imi este necunoscuta procedura de promovare a ordonantei prezidentiale.
Nu stiu cat este de levant faptul ca mama copilului nu are un servici stabil, si situatia financiara a familiei ei nu este asa de stralucita.

Inca o data multumesc mult, si sper sa reusesc sa obtin cat mai mult timp de petrecut cu micuta.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN : Ordonanta Presedintiala! Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor Dayira Dayira Buna ziua, In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala! LUBEN LUBEN Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita cealalta de 14 ani mi-a fost ... (vezi toată discuția)