avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Subiect: lipsa in gestiune, cum este cheltuiala?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Subiect: lipsa in gestiune, cum este cheltuiala?


Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: cu ocazia inventarierii unei gestiuni s-a constatat o lipsa in gestiune, pe care gestionara a recunoscut-o ca fiind produsa de ea. S-a judecat dosarul in instanta si aceasta a hotarat imputarea pagubei gestionarei. Pe perioada cat s-a judecat procesul, unitatea a inregistrat un provizion la valoarea debitului. Dupa finalizarea procesului s-a apelat la un executor judecatoresc pentru recuperarea pagubei, dar acesta (execurorul) constata ca gestionarul nu are nici un venit sau bun care sa poata fi executat si intocmeste proces verbal de imposibilitate a executarii debitului. Dupa primirea pv. de la executor unitatea, anuleaza provizionul , considerand debitul ca o cheltuiala. [] Intrebare: cum este cheltuiala, deductibila din punct de vedere fiscal sau nedeductibila?[


Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 18:02, 3 Aprilie 2012
Evident este o cheltuiala deductibila fiscal (in principiu contul 6588). Se va recupera, candva, iar recuperarea se va conta in 7588.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune, cum este cheltuiala? vornicuelena vornicuelena Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: cu ocazia inventarierii unei gestiuni s-a constatat o lipsa in gestiune, pe care gestionara a recunoscut-o ... (vezi toată discuția)
Inchidere conturi care au sold felisana felisana Pentru inchiderea unei societati care nu a mai avut acctivitate de mult am nevoie de niste lamuriri in legatura cu anumite inregistrari contabile: 1. In ... (vezi toată discuția)
Minus inventar rodia rodia Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)