avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce trebuie sa fac pt aca asociatul meu sa nu mai ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce trebuie sa fac pt aca asociatul meu sa nu mai figuereze in firma?

Va deranjez cu o problema destul de delicata pt mine.SRL-ul a fost infiintat acum 4 luni de catre mine si de catre un alt individ.Acum insa fostul asociat al meu,a parasit firma.Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac pt a ramane doar eu..unic asociat in firma?problema este ca el nu doreste sa semneze nimic si nici sa se prezinte,el fiind si din alt judet.Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
bogdan8604, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 21:51, 27 Noiembrie 2008
Sa il dati in judecata si sa cereti instantei excluderea asociatului.
Dar va trebuie si motive temeinice.

avocat Claudiu Lascoschi
Dacă asociatul nu este şi administrator, prezenţa lui în societate (vorbesc despre prezenţa fizică, de zi cu zi) nici nu îşi are rostul. Singura lui obligaţie este de a participa la adunarea generală. În rest, dacă aţi acceptat funcţia de administrator, sunteţi bun de muncă. Iar asociatul va trece pe la firmă doar pentru AG şi pentru ridicarea dividendelor.


Chemarea lui în judecată, excluderea, ţin de domeniul speculaţiilor teoretice. Nu văd niciun temei pentru cererea de excludere (unde e nevoie de existenţa uneia dintre faptele prevăzute de art 222 LSC), şi cu atît mai puţin pentru cea de dizolvare.

Cît despre chemarea în judecată pe comercial, aş vrea să ştiu care ar fi temeiul de fapt şi, în funcţie de acesta, temeiul de drept.

Liviu S.Bordaş
Motivul pt care el a plecat daca pot sa spun asa a fost din cauza castigurilor nu f mari la care spera el...noi romanii credem ca ne putem imbogatii peste noapte...defapt in 4 luni #-o.Deci sa inteleg ca singura oportunitate este sa-l dau in judecata?precizez ca este administrator si el la fel ca si mine.
Sa spunem ca pana la urma...doreste sa semneze ca este de acord cu retragerea din societate.....dar nu doreste sa se deplaseze la ORC in maramures.....el locuieste in jud brasov...este deajuns semnarea unei declaratiii...sau este obligatoriu sa se deplaseze in maramures?va multumesc pt promtitudine
Nu trebuie să ajungă în Maramureş. Puteţi merge în Braşov, încheiaţi actul de cesiune - act adiţional la actele constitutive ale societăţii, cu atestarea de către un avocat a identităţii părţilor, după care puteţi depune singur la ORC actele pentru înscrierea menţiunilor în registru.

Daca ESTE de acord cu retragerea din societate, este suficient sa ii trimiteti hotarirea/actul aditional si contractul de cesiune de parti sociale PRIN POSTA.
Asociatul le semneaza pur si simplu si vi le trimite PRIN POSTA inapoi la adresa ta.
Dupa aceea, pregatesti dosarul in mod normal si il depui la ORC Teritorial.

Actele aditionale/contractele de cesiune se fac fara nici o formalitate speciala, nu este nevoie nici de autentificare, nici de atestare avocat, nici macar de data certa.
Data certa se poate da fara prezenta asociatului. Deci daca doresti data certa la act, nu sunt probleme. Da nu, nu.
Asta-i tot. Este foarte simplu.

Daca nu doreste sa semneze actele , poti oricind cere dizolvarea societatii pentru motivul "neintelegeri grave intre asociati". Dar procedura dureaza foarte mult.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de mare ajutor!!! BogdanBvB BogdanBvB Buna ziua, Va scriu cu o problema delicata pt mine. In urma cu 6 luni am infiintat o firma alaturi de X.fiind cunoscut de al meu l-am luat alaturi de mine,el ... (vezi toată discuția)
Cedare 50% din srl Luchian.C Luchian.C Buna ziua, Eu impreuna cu inca 1 asociat detinem un SRL. As dori sa renunt la cele 50% din firma/sa ma retrag. De ce acte am nevoie si ce trebuie sa fac eu ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a inregistra o cesiune de parti sociale Alexandru Dan Alexandru Dan Iata despre ce e vorba: A si B sunt asociati intr-un SRL. A cesioneaza catre C partile sale sociale la un BNP, dar actul nu este ulterior inregistrat la ORC. ... (vezi toată discuția)