Buna ziua,
Am o prietena care lucreaza/a lucrat la o firma de recuperari credite.
S-a angajat anul trecut in 4 mai si cica i-a facut carte de munca doar dupa 4 luni.
Acum vreo 3 luni i s-a impus sa meraga la un curs de limba.
A facut cursul si la "test" a facut 74 de puncte din 80 posibile.
A 2-a zii i s-a spus ca nu este buna si sa-si de-a demisia.
I-au dat termen pana vineri sa-si scrie demisia.
I s-a spus ca daca nu si-o da pana vineri ii scrie in cartea de munca ceva cu persoana indisciplinata si alte treburi de genul.
Acum am si eu cateva intrebari
1 . Daca nu si-o da pana maine, care ar fii repercursiunile?
2 . Daca isi da demisia, poate primi somaj?
3 . Somajul dupa cate luni se poate primi?
4 . Cum ar fii mai bine? Sa-si de-a sau nu demisia?
1. De misia nu poate fi impusa de angajator, este un act de vointa personala al angajatului. Nu poate avea repercusiuni.
2-3. In cazul demisiei nu beneficiaza de somaj.
4. In cazul prezentat nu are motiv sa demisioneze.
Daca angajatorul considera ca nu corespunde profesional poate fi dispusa concedierea cu art.61 lit.d), numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern. In cazul unei astfel de concediere salariatul are dreptul la somaj.
Preaviz
teodor popic
Buna ziua ,am si eu o problema si anume : lucrez la o firma privata de osaptamana firma nu mai are incarcare si ca sa nu intre in faliment sau insolventa a ... (vezi toată discuția)
Concediere
ContSters244413
Buna ziua,
Va rog sa i-mi spuneti care este modalitatea de incetare a contractului individual de munca atunci cand patronul nu este multumit de activitatea ... (vezi toată discuția)