avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare

Buna ziua.
Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz:
-parintii mei au divortat cand aveam 3 ani
-tata s-a recasatorit si a mai facut un copil;
-tata mai are o sora
- mai tarziu bunica de pe tata a decedat
-apoi bunicul vaduv, tata cu nevasta si sora tatei au cumparat un teren si o casa la tara,in contract de cumparare e specificat ca :bunicului ii revine 1/3 din valoare,matusii mele cu sotul ei tot 1/3,tatalui meu cu noua sotie tot 1/3.
-tata a decedat in urma cu 5 ani (era casatorit si are un baiat) si bunicul acum 2 ani
-mostenitori ai tatalui si bunicului meu acum ar fi: sora tatei cu sotul ei, vaduva tatei cu fratele meu vitreg-de pe tata si eu.
-vrem sa deschidem succesiunea si apoi sa vindem cu 150.000 lei totul
Intrebarea mea este : cat la valoarea de 150.000 ii revine fiecarui mostenitor?
cine plateste succesiunea? dar actele de vanzare cumparare catre noul proprietar care se fac la notar cine le plateste? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 23:41, 5 Aprilie 2012
La mostenirea bunicului vin sora tatalui dvs , fara sot dansei, ginerele sau Nora nu au vocatie succesorala, dvs si fratele vitreg in calitate de nepoti de fiu predecedat, pt ca tatal dvs a decedat inaintea bunicului si Veniti la mostenirea bunicului prin reprezentare, fara mama dvs vitreaga care nu are vocatie succesorala la mostenirea socrului ei.
Apoi la mostenirea tatalui dvs Veniti dvs si fratele si mama vitrega.
Dezbateti succesiunile apoi fie vindeti impreuna si luati banii conform cotelor de mostenire , fie faceti partaj.
Succesiunile le platesc mostenitorii conform cotelor din mostenire. Atentie ca se plateste si impozit pentru cei ai caror succesiune se dezbate la mai Bine de 2 ani de la deces. Impozitul este de 1% calculat la masa succesorala.
Actele de vanzare cumparare adica onorariul notarului I'l plateste cumparatorul precum si intabularea dreptului sau de proprietate in CF vanzatorul plateste impozitul pe tranzactie. Atentie ca sa vindeti trebuie sa aveti cadastru si intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mostenire rozi88 rozi88 Buna ziua , Avem urmatoarea situatie din familie . Mama mea vitrega a ramas vaduva in 1963 avand o fetita , iar tatal meu a ramas fara sotie in 1962 cu un ... (vezi toată discuția)
Mostenirea elena_smen elena_smen buna ziua!am si eu o mare nelamurire.pe scurt o sa va explic cazul meu.parintrii mei au divortat,tata s-a mutat la mama lui,care ia lasat casa prin ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire soraya23 soraya23 Bunicii mei (parintii tatalui) au fost casatoriti aproximativ 15 ani. In 1990, bunicul meu a decedat, iar bunica mea s-a recasatorit. Barbatul cu care s-a ... (vezi toată discuția)