Probabil mai multi tati se confrunta cu problema aceasta asa incat va rog sa faceti cateva precizari.
1) In cazul in care tatal lucreaza si sambete,duminici,sarbatori legale - procentul de 25% stabilit de instanta se aplica la care venit ? De la serviciul meu a plecat la judecatorie adeverinta de salariu cu 2 coloane: venituri permanente si alte sporuri.
2) Hotararea Judecatoreasca spune "25% din venitul net lunar".
3) Unii tati au aranjat cu cei de la serviciu sa se aplice la venitul permanent.
4) Mergand pe aceeasi logica: cum ramane cu prima de paste, de craciun. Faptul ca eu lucrez si sambata si duminica este o munca suplimentara.
5) Pot solicita instantei ca procentulsa se aplice coloanei cu venituri permanente si sa evit astfel tot felul de aranjamente cu cei de la serviciu ?
6) Daca ati mai intalnit si cum s-au solutionat astfel de cazuri.
Mi se pare o aberatie imparteala asta pe coloane. Din proprie experienta va pot spune ca daca aveti procent, asa cum spuneti, firma la care lucreaza fostul sot este obligata sa vireze in contul precizat de dvs, procentul din TOATE veniturile pe care acesta le realizeaza in cadrul acelei companii.
Si in cazul meu a fost la fel:adeverinta avea o coloana cu venituri permanente nete de 5600 RON si o coloana cu venituri primite din 3 in 3 luni de 4000 RON (care, dupa parerea mea, sunt tot permanente). Media venitului net lunar, trecut pe adeverinta a fost de cca. 6500 RON (nu mai tin minte exact).
Instanta a stabilit pentru copil o pensie de 1000 RON lunar, care nu este 25%, ci "pana in 25%".