avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul verde din jurul blocului-legislatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul verde din jurul blocului-legislatie

Buna ziua

Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem plantate flori, pomisori(liliac), iar in fiecare primavara punem pe o masuta ghivece cu flori. Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo lege care reglementeaza dreptul proprietarilor din bloc asupra spatiului verde inconjurator, si daca exista, va rog sa-mi precizati care este aceasta lege.

Sunt situatii si situatii, blocuri noi si blocuri comuniste... Scoateti un extras CF in extensso pentru CF-ul colectiv al blocului si acolo veti vedea exact cat teren aveti in folosinta sau proprietate, de unde provine acel teren. O schita cadastrala obtinuta tot de la cartea funciara va va indica si care este conturul acelui teren.
Daca locuiti in blocurile asa zis "comuniste", spatiul verde din jurul blocurilor apartine domeniul public, dar este lasat de primarie in grija locatarilor pentru amenajare.
Care e problema dv., de fapt?
Spatiul din jurul blocurilor apartine domeniului public. Teoretic, pentru orice interventie asupra acestuia este necesara aprobare de la primarie.
Pe spatiul verde respectiv pe care il ingrijim de 45 ani, am o masa de 1/1 m pe care din primavara pana in toamna am ghivece de flori.
Ce demersuri trebuie sa fac pentru a avea drept de folosinta in spatiul verde respectiv (pentru masuta).
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
elga50, moderator
Nu va trebuie drept de folosinta ca sa tineti niste ghivece pe o masuta. Nu cred ca deranjeaza pe cineva plantele.

Alte discuții în legătură

Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Constructie gard fara autorizatie/obstructionare acces dborsanu dborsanu Buna seara, Pe scurt: una din cele 6 scari ale blocului. Vecina noua la parter de un an. De cand a venit doar reclamatii, defrisare gradina acum o luna, iar ... (vezi toată discuția)