avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... padocul de animale in casa vecinului...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

padocul de animale in casa vecinului...

buna ziua,
va cer sfatul in legatura cu o problema spinoasa pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am o vecina care tine in casa foarte multe pisici. Apartamentul acestei vecine este langa usa de la intrarea in bloc. Mirosul de urina este realmente insuprotabil si nu stiu cum sa o convinng sa scape de aceste animale. Aceasta femeie este batrana , nu cred ca are pe nimeni si nici viata sociala. Majoritatea vecinior ei suntem exasperati de miros si nu prea stim cui sa ne adresam. Exista baza legala pentru a amenda aceasta veccina? Dialogul cu dansa nu este , din pacate , o optiune.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:07, 12 Aprilie 2012
Exista o legislatie pentru protectia animalelor.Spun acest lucru intrucat, cu certitudine nici animalele acelea nu prea cred ca sunt hranite sau ingrijite corespunzator.
Ca atare, ceea ce puteti face este sa sesizati Inspectoratul pentru protectia animalelor, care ar trebui sa se deplaseze locuinta batranei si sa ia anumite masuri care se impun, chiar ridicarea animalelor si duse in adapost.
Desigur ca asa ceva este deranjant si ca este incalcat si dreptul celorlalti proprietari, prin aceea ca trebuie sa suporte toate inconvineintele acestei situatii.
Gasiti adresa pe internet si trimiteti o sesizare la Autoritatea de sanatate publica din zona dumneavoastra. Trebuie sa prezentati adresa dumneavoastra si a vecinei cu pisicile ca sa stie unde sa vina inspectorii.
Am facuta asa si-am fost contactat telefonic de un inspector cam in 2 saptamani. Am stabilit impreuna data si ora cand vor veni sa verifice situatia la fata locului.
Au venit au verificat, au discutat cu proprietarul, au incheiat un proces verbal cu avertisment si termen de mutare a animalelor...
Totusi, de ce miroase urat pe holul de la intrare si va deranjeaza?.Eu nu pot sa cred ca vreo pisica ar iesi pe usa , ar urina in fata usii, apoi ar intra inauntru. Cel mai probabil, se intampla sa intre in scara alti motani comunitari , sa isi marcheze teritoriul, datorita faptului ca usa de la intrare ramane vraiste deschisa in permanenta.Datorita usii ramase deschise in permanenta, acele pisici pot intra nestingherite chiar daca in acel apartament nu ar mai exista nici o pisica.

Rezolvarea dupa parerea mea, este sa va instalati interfon cu usa automata si sa ii interziceti proprietarei sa mai dea drumul pe scara pisicilor.Daca aceasta locuieste la parter, sa le deschida geamul si sa le permita sa plece afara. Spun asta gandind ca daca femeia in varsta are putin si mintile plecate, nu o sa rezolvati nimic nici cu amenzi de sute de lei.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine de apartament ce isi face nevoile in casa scarii AngryLettuce AngryLettuce Buna ziua As dori sa stiu cum pot rezolva urmatoarea problema: De foarte mult timp (aproape de cand am cumparat apartamentul) am observat pete pe pereti si ... (vezi toată discuția)
Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)