avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit marfuri expirate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

marfuri expirate

Daca o firma s-a infiintat in dec.2010,a deschis un punct de lucru dar nu a avut deloc activitate, iar la inceperea activitatii in oct.2011,o parte din produsele achizitionate(intre timp) au termenul de valabilitate expirat.Normal au fost scoase de la vinzare.
Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care este procentul legal sau limita admisa ca cheltuiala deductibila din punct de vedere fiscal,intrucit in art.,HG 831/2004 marfurile mele(prod,medicinale,ceaiuri...),nu se incadreaza ca perisabile pe timpul transportului,depozitarii sau desfacerii...,ci pur si simplu le-a expirat termenul.
Daca ma poate ajura cineva....mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Diana ionela Timoscov , Consultant fiscal 22:59, 11 Aprilie 2012
Se face un proces verbal de scoatere din uz a marfurilor insotit de o lista cu toate marfurile respective si termenul de expirare. Atentie se plateste TVA si impozit pe profit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri perisabile, expirate, deteriorate, etc econo econo Care este modalitatea corecta de a scoate din gestiune cu costuri minime marfurile perisabile si cele constatate expirate la inventar, degradate, etc.? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Despre contab. primara tornada20 tornada20 buna ziua eu sunt noua prin zona si am citit pe acest site cateva sfaturi utile, multumesc. As avea inca o intrebare, detin un fast food si as vrea sa puin ... (vezi toată discuția)
Perisabilitati adrianabresug adrianabresug am un depozit cu materiale de constructie si la inventar am foarte multa marfa degradata -gresie,ciment etc .Cum calculez perisabilitatile daca gestiunea se ... (vezi toată discuția)