avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este instanta competenta teritorial sa judece o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este instanta competenta teritorial sa judece o cerere de divort?

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca inaintarea si judecarea divortului se poate face numai la judecatoria de pe raza de domiciliu sau merge si in alt oras(din Romania)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 11:24, 12 Aprilie 2012
Competenta teritoriala in cazul procesului de divort apartine Judecatoriei de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Daca nu exista domiciliu comun, cererea se introduce la instanta de la domiciliul paratului. Competenta in materie de divort nu este alternativă, insemnând ca reclamantul nu poate să aleagă instanţa competentă. Legea stabileste carei instante îi revine competenţa, in principiu cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor si numai daca nu exista un domiciliu comun, cea de la domicilul paratului.
buna ziua
actiunea de divort se judeca numai la judecatoria ultimului domiciliul comun al partilor concret va adresati cu cererea de chemare in judecata ce are ca obiect divort numai la instanta unde este arondat ultimul dom comun.
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort biskream2009 biskream2009 Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi ... (vezi toată discuția)
Locul divortului elisabeta5 elisabeta5 Va rog sa-mi spuneti unde trebuie introdus divortul daca ultimul domiciliu comun si casatoria au fost in Ploiesti iar acum eu locuiesc in Constanta si sotul in ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor cristyna2010 cristyna2010 Am divortat in 2004 si m-am mutat in Bucuresti.(fostul meu sot are domiciliul in alt oras).Intrebarea mea este unde trebuie sa depun cererea de recalculare a ... (vezi toată discuția)