avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa Administrator?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa Administrator?

Buna seara
sunt incepatoare in domeniul acest domeniu
as vrea sa stiu daca pentru administrator se intocmeste fisa la fel ca si pentru ceilalti angajati
va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:48, 13 Aprilie 2012
La ce fel de fisa va referiti?
Daca va referiti la fisa de protectia muncii (SSM) se face aceeasi fisa pentru toata lumea.
1. Daca este vorba despre un administrator al SC numit prin decizie AGA sau prin actul constitutiv , nu se face nicio fisa a postului .. intrucat atributiile acestuia decurg din lege si din actul constitutiv al societatii respective (aici este vorba despre un contract de mandat).

2. Daca este vorba despre un administrator care are un raport de munca cu SC atunci se va inticmi fisa postului pentru acesta. Prin urmare, atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca asa cum se mentioneaza si la lit.F din modelul-cadru al contractului individual de munca aprobat prin Ordinul nr.64/2003.
Daca e vorba de fisa de instruire individuala privind securitatea si sanatatea in munca, atunci:
In conformitate cu cele prevazute de legea 319/2006 si a normelor de aplicare (HG 1425/2006) se poate trage concluzia ca nu se face instruirea administratorului. Argumente:
ART. 83 din NM aplicare L 319/2006
Instruirea introductiv-generală se face:
a) la angajarea lucrătorilor definiţi conform art. 5 lit. a) din lege;
si
Art. 90 alin. (2) Instruirea la locul de muncă se face tuturor lucrătorilor prevăzuţi la art. 83,
Iar in Legea319/2006 se defineste lucratorul ca:
Art. 5 lit. a) lucrator - persoana angajata de catre un angajator[/b], potrivit legii, inclusiv studentii, elevii in perioada efectuarii stagiului de practica, precum şi ucenicii şi alti participanti la procesul de munca, cu exceptia persoanelor care presteaza activitati casnice;

Nu se spune nimic ca instruirea s-ar face si angajatorului
Angajatorul fiind definit separat:
Art. 5 lit. b) angajator - persoana fizica sau juridica ce se afla in raporturi de munca ori de serviciu cu lucratorul respectiv şi care are responsabilitatea intreprinderii şi/sau unitatii;
In concluzie instruirea se face numai celor definiti la art. 5 lit. g) din Legea 319/2006 adica tuturor lucratorilor dar nu si angajatorului adica administratorului.

Are si o logica aceasta prevedere deoarece instruirea la locul de munca si cea periodica tr facuta de seful locului de munca, cine este seful locului de munca in cazul administratorului?
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba de lucru Akhenaton81 Akhenaton81 Proba de lucru este legal dpdv al ssm ca diferite persoane sa intre in incinta fabrica pentru a da o proba de lucru , cel mai des caz proba de sudura? ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa participe la instructajul introductiv-general ralucapavelescu ralucapavelescu Buna ziua, Ma confront cu urmatoarea problema: Angajat nou. In prima zi a venit pentru instruire, dar dansul s-a plictisit si a spus ca trebuie sa plece. Nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa ma lamuriti in situatia in care o firma are ... Marina dobrescu Marina dobrescu buna ziua va rog sa ma lamuriti in situatia in care o firma are angajati straini (Nepal) in orasul x si ii detaseaza in alt orasul y. In orasul y exista ... (vezi toată discuția)