avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare




In 2003 am incheiat o “Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare” pentru o garsoniera.

Este vorba despre un bloc de locuinte al MAPN date in chirie angajatilor acestora si pentru care la data incheierii actului de catre mine la notar , locuintele din imobilul respectiv incepusera sa se vinda catre chiriasi.

Promitentul vanzator se afla la acea data in chirie intr-o garsoniera din acel imobil.din 1995 conform contractului de inchiriere incheiat intre el si proprietar.

Actul incheiat suna in felul urmator :

Promisiune bilatrala de vanzare-cumparare

Subsemnatii:
-...in calitate de promitent-vanzator si
-...in calitate de promitent-cumparatoare,incheiem prezenta promisiune bilaterala de vanzare-cumparare,in urmatoarele conditii:
Subsemnatul,promitent-vanzator,.......,ma oblig sa vand promitentei –cumparatoare....,in termen de 5 zile de la data dobandirii de catre subsemnatul,apartamentul nr...,de pe scara...,a blocului de locuinte nr...,situat in Mun...,str.....compus din una camera si dependinte cu cota parte din partile de uz comun,in care intra si terenul aferent constructiei.”
Subsemnata,promitent-vanzator......detin in chirie apartamentul mai sus descris,conform Contractului de inchiriere nr.......;Pentru cazul neincheierii contractului de vanzare-cumparare,din culpa mea,ma oblig sa achit promitentei cumparatoare,contravaloarea unui apartament situat in aceeasi zona,compus din una camera si dependinte,iar in caz contrar,sa fiu executat silit cu privire la obligatia mea de a vinde,in baza prezentului act care constitue titlu executoriu.
Subsemnata promitenta-cumparatoare,.......,ma oblig sa cumpar ,in conditiile acestui act,cu care sint de acord,apartamentul descris mai sus,stiu ca promitentul vanzator detine chirie apartamentul mai sus descris,conform Contractului de inchiriere nr....incheiat cu Mapn.


Dupa incehierea actului la notar i-am platit o suma de bani (ceruta de el dar nespecificata in actul notarial ) si ne-a dat cheile de la garsoniera ca sa putem deja sa ne ocupam daca vrem de amenajarea acesteia.

Ulterior ,am primit la adresa acestei garsoniere o “NOTIFICARE” facuta de catre Mapn catre promitentul-vanzator prin care i se punea in vedere acestuia din urma eliberarea locuintei .Motivul invocat fiind acela ca acesta ocupa acest imobil ILEGAL din anul 2002.

Am inceput sa ne interesam de acest lucru si am aflat ulterior ca el isi daduse demisia din Mapn si trebuia sa elibereze locuinat inca din 2002.
Totusi el face acest act cu noi in 2003 fara sa ne spuna aceste lucruri.

De la data respectiva nu am mai dat de “promitentul-vanzator “ (nici la adresa veche nici al numerele de telefon cunoscute de noi).

Anul acesta printr-o intimplare am aflat adresa unde stau socrii acestuia si o adresa unde se pare ca locuieste el (nu am fost sa verific).

Intrebari :

- actul mai este valabil ,avind in vedere ca a fost incheiat in 2003 si pina acum nu am facut nimic ?
- daca actul mai este valabil ce trebuie sa fac in continuare ? (presupunind faptul ca o discutie amiabila este fara rezultat )
- mai am vreo sansa sa rezolv acesta situatie ?

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: ioananica , utilizator 01:23, 16 Aprilie 2012
Cand ati primit notificarea de la MAPN?

Va intreb deoarece, din punctul meu de vedere, acea notificare atesta imposibilitatea indeplinirii de catre promitentul vanzator a obligatiei asumate si tot de la acea data a inceput sa curga prescriptia dreptului de a cere obligarea lui la plata contravalorii unui apartament situat in aceeasi zona (asa cum s-a obligat prin antecontract). Or, daca de la acea notificare au trecut trei ani, se pare ca s-ar fi implinit prescriptia si ca o actiune in instanta pentru obligarea la plata ar fi fara sanse de reusita.

Desigur, e doar un punct de vedere.
Notificarea am primit-o prin 2004.De fapt ea venise pentru promitentul-vanzator ,lui ii era adresata .Era in perioada in care ma pregateam de amenajari si eram la garsoniera.Asa am aflat de aceasta situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare LiviuO LiviuO Buna ziua ,va rog un sfat in legatura cu un contract facut prin notar . Prietena mea a fost casatorita si a divortat prin notar .Ea si fostul sot au dorit sa ... (vezi toată discuția)
Intrebari antecontract lilicrin lilicrin Se da urmatorul contract : \"Antecontract de vanzare cumparare incheiat astazi 07.06.2010 ... (vezi toată discuția)