avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plata anticipata credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plata anticipata credit

Am un credit ipotecar in valoare de 30000 euro, pe care doresc sa-l achit integral.
Banca imi ofera o reducere sau ma penalizeaza ca achit mai devreme?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 23:20, 15 Aprilie 2012
Cititi contractul, acolo e tot ce trebuie sa stiti. In general se aplica un comision de 0,5 sau 1% in functie de politica bancii.
In completarea utilizatorului Alex.

Din cate stiu la rambursare anticipata nu se mai plateste deloc comision daca dobanda e variabila si maxim 1% daca e fixa.
Si asta se aplica si creditelor vechi.

oug 50/2010
Art. 67
(1) In cazul rambursarii anticipate a creditului, creditorul este indreptatit la o compensatie echitabila si justificata in mod obiectiv pentru eventualele costuri legate direct de rambursarea anticipata a creditului cu conditia ca rambursarea anticipata sa intervina intr-o perioada in care rata dobanzii aferente creditului este fixa.
(2) O astfel de compensatie nu poate fi mai mare de:
a) 1 % din valoarea creditului rambursata anticipat, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit este mai mare de un an;
b) 0,5 % din valoarea creditului rambursat anticipat, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit nu este mai mare de un an.




Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2012
Flavius1984, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare credit TudorB TudorB Bună ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca, in euro, pe 30 de ani la CEC BANK. In contract e trecut comision de administrare de 0,05% in valoare ... (vezi toată discuția)
Comisioane banci trandanus trandanus Buna ziua. Doresc sa achit un credit de nevoi personale anticipat si va adresez intrebarea daca mi se mai percepe comision de achitare a contractului in ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata credit ContSters88583 ContSters88583 Doresc sa rambursez anticipat un credit de consum contractat in 2008 si scadent in 2014. Cerditul are dobanda fixa de 13% si DAE 24.22%. Trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)