avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... respinge cerere angajare aparator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

respinge cerere angajare aparator

In recurs judecatorii au voie sa respinga cererea de angajare aparator invocand ca paratul a avut timp suficient sa-si angajeze aparator?-metionez ca este primul terrmen de recurs,iar paratul nu este din Bucuresti-cauza civila-comercial-pretentii banca.
Dosarul in conditiile date a ramas la ordine spre judecare.Mai poate face ceva persoana respectiva ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:48, 20 Aprilie 2012
Principiul dreptului la aparare, consacrat cu valoare constitutionala (Constitutia Romaniei art.24) este o obligatie a instantelor de judecata vis-a-vis de desfasurarea unui proces echitabil. Onorata instanta, consider eu, ca a "incalcat" art. 105 si rt.129 din Codul de Procedura Civila, cat si art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Daca dosarul a ramas la ordine, ori se apara singura partea, ori recuza judecatorul pentru incalcarea dreptului la aparare.
Motivul invocat a fost ca partea tergiverseaza cauza,desi repet este primul termen.Procesul este astazi,iar partea a plecat deoarece nu se poate apara singura.Probabil ca se va judeca in lipsa.Multumesc pt.raspuns.
In general se cam resping cererile pentru lipsa de aparare daca partile au fost citate cu mult timp in urma.
Fiind vorba de recurs nu mai puteti face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere in termeni liberi the mark the mark Poate sa-mi spuna cineva exact ce inseamna asta?Având în vedere că s-a renunţat la mandatul de reprezentare, de către avocatul ales, pentru a da ... (vezi toată discuția)
Art. 137 alin. 2 c.pr. civ anonim anonim ce-mi puteti spune despre respingerea unei actiuni ca inadmisibila, pe o exceptie, neridicata de instanta in sedinta....este legala....? (vezi toată discuția)
Un altfel de discriminare? donigao donigao Buna ziua, Am nevoie de ajutorul D-voastra in problema pe care am s-o expun mai jos: Am actionat pe cineva in judecata (comercial) pentru penalitati la ... (vezi toată discuția)