avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie alimentara

sotia divorteaza ...copilul ramane la ea ..ea este avocata...ma da in judecata la judecatoria unde lucreaza de peste 14 ani....eu stand la ea dupa casatorie ...la rugamintea avocatei ......pentru a nu-i strica serviciul....cu promisiunea ca dupa 1 an ne mutam la mine....dar...surpriza>>cu ajutorul nasului ei care este de etnie roma ....reuseste dupa cateva dosare fabricate si impreuna cu ...judecatorul sa ma condamne la 10 luni de puscarie cu suspendare....si o perioada de supraveghere de 3 ani si 10 luni....m-a obligat si la plata pensiei alimentare...,,,eu de un an lu am putut sa ma mai angajez ....mi-am revenit greu...si nu i-am platit pensia alimentara .......ce-i mai poate fata mintea la avocata mama...desii eu am crescut-o pana la 3 ani pe fetita....si am stat cu ea acasa????nu i-am platit nici o luna pensie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 18 Aprilie 2012
Neplata pensiei de intretinere corespunde infratiunii de abandon de familie si se pedespeste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.

Art. 305. - Savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte:

a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;

b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege;

c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste, in cazurile prevazute la lit. a) si b), cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda, iar in cazul prevazut la lit. c), cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Daca partile nu s-au impacat, dar in cursul judecatii inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul cand stabileste vinovatia, pronunta impotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile prevazute in art. 81.

Revocarea suspendarii conditionate nu are loc decat in cazul cand, in cursul termenului de incercare, condamnatul savarseste din nou infractiunea de abandon de familie.
alex muntean......se cheama prima data in instanta ....si se obliga la plata ..pensiei pe ultimele 6 luni....eu asa stiam...nu exista puscarie, mai ales pentru faptul ca doamna a bagat divort
Ba sigur ca exista puscarie, asta e legea.

Daca pe durata procesului platiti pensia veti primi o pedeaspa cu suspendare si daca dupa aceea nu platiti se va transforma in pedeapsa cu executare.

Nu are nici o legatura divortul cu obligatia de intretinere
Cand se stabileste pensia, se iau in calcul veniturile pe ultimele 6 luni pt a vedea daca si cum variaza. Nu conteaza cine introduce cererea de divort la stabilirea pensiei. Conteaza cui i s-a incredintat copilul si cine trebuia sa plateasca pensie.
Se dovedeste practic ca puscarie exista:(. Cred ca nu v-ati aparat temeinic, poate au fost si probe..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia Buna ziua!As avea o rugaminte la dumneavoastra;am un prieten care are o fata de 16 ani,este divortat de fosta sotie de cativa ani,iar fata o are in custodie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara emy870 emy870 buna ziua o prietena dea mia e divorzata are 3 copii care sant la fostul sot le platea pensie si de doi anni a ramas fara servici si nu a mai platit de duoua ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere minor nyki nyki problema mea este urmatoare: in 2008 s-a pronuntat divortul in care mi s-a eliberat o anumita suma ca pensie alimentara dar atat pana in divort cat si pana ... (vezi toată discuția)