avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de imprumut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de imprumut

Buna ziua!
O persoana fizica poate acorda imprumut unei persoane juridice fara alte pretentii financiare?(de exemplu dobanda) in ce conditii? exista un cadru legal care reglementeaza?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: roxanaclaudia , utilizator 17:14, 4 Septembrie 2012
Da, se poate fara probleme.
Poate sa acorde imprumut persoana fizica asociatul sau administratorul unei societati comerciale.
O societate poate imprumuta bani de la persoane fizice pe baza unui contract de imprumut incheiat intre parti. Se vor stipula suma imprumutata, modalitatea de restituire a acesteia, cu scadente in cazul platilor esalonate sau data restituirii intregii sume.
Se va mentiona daca suma imprumutata este purtatoare de dobanda si procentul sau nu. Clauze in cazul in care banii nu vor fi returnati.
De preferat ca acest contract sa fie legalizat.


Doamna Gabrielle se refera sa aiba data certa.
Puteti merge la avocat pentru ca respectivul contract sa aiba data certa.
Sau la notar :rolleyes:, domnule avocat?

Alte discuții în legătură

Creanta persoana fizica Radu89 Radu89 Buna ziua. Am imprumutat acum 10 luni o persoana fizica cu o suma importanta de bani(precizez ca am semnat si un contract) dar persoana in cauza nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca fac un contract de imprumut, (obiectul fiind o suma de bani), printr-un avocat este cu titlu executoriu? sau doar la notar?multumesc (vezi toată discuția)
Imprumut intre 2 persoane fizice AdrianBV AdrianBV Buna seara. Am o nedumerire .. am consultat vreo 2 avocati si fiecare imi spune altceva asa ca am ajuns la dvs. ... Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma ... (vezi toată discuția)