avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita sa parasesc locuinta (proprietatea parintilor) dar in buletinul de identitate am aceasi adresa a parintilor decedati cind mama mea a decedat sora mea m-a anuntat dupa 24 de ore cind deja era depusa la capela, in acest timp tot sora a luat si cheile apartamentului mie nu mi-a dat accesul de a intra in casa mamei mele , cum pot proceda sa intru in casa parinteasca mai ales ca am acceasi adresa pe buletin , am incercat pe cale amiabila sa discut cu sora mea dar ma duce cu vorba ba ca sa vindem ...etc..etc..
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:37, 19 Aprilie 2012
Trebuie sa dezbateti succesiunile atat dupa tatal dvs cat si dupa mama, altfel nu puteti vinde nimic. Atentie ca dupa Tata veti plati impozit de 1% la valoarea masei succesorale. mostenirea se va imparti in mod egal intre dvs si sora. Apoi fie faceti partaj una dintre dvs ramanand cu imobilul si va plati o sulta celei alte fie veti vinde si veti imparti banii.
Dezbaterea se face fie pe cale amiabila la notar fie la instanta. Va sfatuiesc sa va duceti sa faceti declaratie de acceptare a succesiunii dupa mama dvs pt ca sunteti in termenul de optiune succesorala de 1 an, pt Tata s a depasit termenul.....sa sperati ca nu vor fi probleme daca nu ati facut si pt dansul...la dansul termenul era de 6 luni de la deces pe Vechiul Cod Civil
va multumesc pentru raspuns ....dar pina la dezbaterea succesiunii si apoi vinderea mostenirii daca as dori sa ma intorc in casa parinteasca deoarece acum locuesc cu chirie cum pot proceda daca sora mea se opune?
Buna seara. Intrucat aveti mutatie la acea adresa automat aveti drept locativ la acea adresa. Incercati sa-i explicati acest lucru surorii dvs. In plus si Dvs si sora aveti drepturi egale referitor la acel imobil. Avand in vedere conduita surorii cel Mai probabil succesiunea se va dezbate in instanta . Dvs tb neaparat sa va mergeti la un Notar si sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii dupa mama dvs. Aceasta declaratie se da in termen de 1 an calculat de la decesul defunctei. Ulterior in functie de cum va veti intelege cu sora puteti dezbate succesiunea la Notar sau in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aio aio buna ziua. mama mea a murit de curand. casa parinteasca este pe numele tatalui meu. suntem 2 surori la parinti. tatal meu vrea sa vanda casa parinteasca. o ... (vezi toată discuția)
Demersuri pentru mostenire EvaG EvaG Buna ziua. Tatal meu a decedat acum un an, mama de doi ani si dorim sa demaram procedurile de mostenire. Noi suntem patru surori din care una este decedata ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)