avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Anulare intabulare in CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Anulare intabulare in CF

In ianuarie 2011 am cumparat suprafata de 2300 mp extravlan in tarlaua T, in luna oct 2011 cand am prelucrat acel teren care, cand l-am cumparat era nelucrat de vanzator a venit persoana C.T. care sustine ca acela este terenul lui si c suprafata mea de 2300 mp este la cateva parcele mai incolo si ca intabularea s-a facut pe teremul lui.
I-am expliat ca am cumpara terenul de la vanzatorii X1 X2 X3 care erau proprietari coindivizari si sunt eu in prezent intabulat in CF in baza Contractului de Vanzare Cumparare autentificat.
Acesta are ca acte o hotarare judecatoreasca din 1994 de partaj judiciar pe o suprafata de 2500 mp unde se mentioneaza un nr. de parc. funciara si un nr. de carte funciara care zice ca e terenul lui defapt si ca eu m-am intabulat gresit sau am facut-o cu rea vointa. Acesta nu a intabulat in CF acea suprafata de teren ce care spune ca am intabulat-o eu dar e a lui defap.
Persoana respectiva a vrut sa intre acolo sa lucreze acel teren si i-am facut plangere penala pentru amenintare cu tulburarea de posesie si i s-a pus in vdere sa nu intre acolo si nu a intrat. Dar acesta spune ca ma va da in judecata pentru anularea intabularii ca a fost realizata pe terenul lui cu rea intentie.
Mai precizez ca nr. de parcela func si de CF pe care le are el in horararea lui judecatoreasca le-am verificat in Cadastru si este parcela si CF austroungare deoarece ne aflam pe teritoriu vechiului imperiu austroungar. Dar ceea ce e interesat ca acea parcela a lui care in invoca in hotararea jud. este la cca. 80 m distanta de terenul pe care aceta sustine a e a ui, care l am eu defapt.
Spuneti-mi va rog care ar fi posibilitatile lui de a ma ataca prin a-mi anula intabuarea prin invocare ca e gresita si cum ar fi bine sa ma apar in instanta ?


Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: romeoproiectare , utilizator 13:47, 20 Aprilie 2012
Numai cunoscand argumentele si probele pe care apreciaza respectivul ca isi intemeiaza si isi sustine eventuala revendicare si pretentie ,va puteti face dvs apararea
"Anularea unei întabulări" este o expresie greşită . Se poate solicita prin instanţă radierea
întabulării respective, aceasta fiind o operaţiune de rectificare carte funciară.
În sensul L.7-1996, art.33 alin.2 şi art.34 , arată condiţiile de rectificare-radiere C,F. În primul rând , orice persoană interesată are dreptul să solicite această acţiune. Prin persoană interesată se înţelege, conform L.7-1996, , a art.89 al O.633-2006 şi a deciziilor Curţii Constituţionale şi a jurisprudenţei , orice persoană care a avut ori are un drept tabular (deci a fost sau este înscris în C.F) asupra imobilului respectiv, are un drept extratabular, care nu e necesar să fie înscris doar dacă se doreşte a fi folosit precum şi o persoană care dovedeşte că prin noua înscriere (deci în cazul d.voastră) i-au fost lezate drepturile. Atâta vreme cât d-voastră aveţi contract de vânzare cumpărare valabil, întabulat, nu aveţi a vă face griji de "rea intenţie" căci d-voastră , conform dreptului şi obligaţiei d-voastră, aţi solicitat şi s-a dispus această întabulare. Are dreptul să vă dea în judecată, accesul la instanţă este liber. Se va face o expertiză şi instanţa va decide. Dar trebuie să ţineţi cont şi de faptul că întabularea d-voastră este făcută recent, cel puţin aşa am înţeles, şi acest lucru înseamnă că este actualizată.. Un avocat care să vadă actele.
În orice caz nu vi se admitea întabularea dacă documentaţiile cadastrale vi se suprapuneau.
Va multumesc pentru raspuns lui liamic43
Da intabularea e noua in 2011 facuta cu CF electronica si nu e nici o suprapunere. Dar aceasta persoana ma sicaneaza. Dar mai am o intrebare, daca acesta aduce martorii, acestia primeaza in fata actelor ? sau actele sunt cele mai edificatoare ?
ªicanarea este una şi dreptatea este alta. Din păcate , tot mai mulţi se bazează pe aceste şicanări, care uneori pot da roade. Atâta timp cât aveţi contract de vânzare cumpărare valabil , întabularea făcându-se cu acest contract doveditor şi cu o documentaţie cadastrală recepţionată(lucru f. important în regimul cadastral), respectivul poate aduce martori, care să arate , ce?. Chiar şi expertiza judiciară topo, în caz de litigiu, va trebui să fie vizată de OCPI, care are planul cadastral actualizat, al d-voastră. Important însă, trebuie să vedeţi dacă are calitate procesuală activă, căci în caz contrar, este respinsă acţiunea lui sau poate să fie unită cu fondul. Nu ţine treaba cu martori. Aveţi vreun gard comun ? Dacă nu, este situaţia f.clară.
Buna ziua liamic43 si multumesc inca odata pentru ajutorul acordat.

Nu am nici un grad comun cu acesta.
In alta ordine de ideii acesta a mers si la Primarie reclamand acela si lucru, iar de acolo i-au spus ca eu sunt intabulat si el nu si nu are ce ii face sa se adreseze Cadastrului si Judecatoriei daca are vre-o prooblema.



Multumesc mult si va urez sanatate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara radiere din cartea funciara romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Va rog frumos sa imi dati cateva relatii cu privire la urmatoarul subiect: In anul 2011 am cumparat 2300 mp teren extravilan de la 4 ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)