avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am renuntat la indemnizatia pentru CCC dar nu am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am renuntat la indemnizatia pentru CCC dar nu am anuntat la locul de munca

Buna ziua! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In data de 26.04.2010 am intrat in concediu de crestere copil, la 3 luni dupa am facut o cerere prin care am renuntat la aceasta indemnizatie, dar nu am anuntat la locul de munca, neavand intentia de a ma intoarce acolo. In acest timp nu am fost angajata la nici un alt loc de munca! Pentru ca se fac aproape 2 ani am fost contactata de la vechiul loc de munca, in vederea reluarii activitatii. Intrebarea mea este: ma pot intoarce efectiv acolo? Nu exista o baza de date cv din care ei ar putea afla ca eu nu am mai primit indemnizatia, si ca nu sunt obligati sa ma primeasca? Eu as dorii sa ma intorc dar nu stiu exact cum sa procedez. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:26, 20 Aprilie 2012
art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

In acest sens, faceti o cerere catre angajator pentru reluarea activitatii la terminarea CCC ...
Nu inteleg cum de ati renuntat la indemnizatia pentru CCC si ati ramas fara nici un venit si fara asigurare la sanatate si pensie.

Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil! brigittaj brigittaj Buna , Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil , Fetita acum are 1 an si 10 luni. Peste o luna jumatate trebiue sa ma intorc la lucru, ... (vezi toată discuția)
Dreptul salariatei la întoarcerea din ccc. am nevoie de un sfat, ... Albilaura Albilaura Dreptul salariatei la întoarcerea din ccc. Am nevoie de un sfat, va rog. Eu sunt în ccc de 1 an și 5 luni. Locul de munca unde sunt este doar pentru o ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului mocrii mocrii buna ziua, intr-o luna ar trebui sa ma intorc la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Intre timp am aflat ca nu mai am loc de munca ( s-a facut ... (vezi toată discuția)