avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu pentru credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu pentru credit de nevoi personale

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati si pe mine pentru a ma lamuri cu anumite lucruri cu privire la o executare silita, eventual sa ma indrumati la un avocat pentru a rezolva problema.
In anul 2009 am luat un credit de nevoi personale de la o banca(fara giranti, fara garantii).Din diverse motive nu am mai putut plati acel credit.In anul 2010 un anume executor bancar, conform unui dosar de executare silita si a unui dosar de instanta mi-a infiintat poprire pe conturi catre diferite banci.Suma care trebuie achitata conform dosarului de executare este de 5009 euro+dobanzile viitoare aferente si cheltuielile de judecare.Neavand nici un ban in conturi nu au putut recupera nimic de la mine.
Acum in 2012 un alt executor bancar(diferit de cel din 2010), conform vechiului dosar de instanta, dar altui dosar de executare mi-a infiintat poprire pe salariu la compania care lucrez.Din nou apare aceeasi suma si formulare :5009 euro+dobanzile viitoare aferente si cheltuielile de judecare.conform legii stiu ca are dreptul sa mi se retina 1/3 din venituri pana la achitarea integrala a debitului.Sunt perfect deacord cu acest lucru, numai ca am incercat sa iau legatura cu acest ultim executor pentru a discuta cu el.Am sunat si la banca si mi-au spus ca acest executor nu mai lucreaza pentru ei si mi se va da un altul dar nu se stie cand.(am inregistart convorbirea telefonica cu ei).
Intrebarile mele ar fi cam urmatoarele:
1.Ce pasi trebuie sa urmez pentru a fi pus in legatura cu un executor al bancii?
2.Banca mi-a spus ca dosarul de credit nu mai este in banca dar vede ca eu am de platit actualmente 6700 de euro si penalitatile cresc.Din cate am mai discutat cu alte persoane mi s-a spus ca dupa stablirea sumei la executare nu mai sunt penalitati pe toata durata rambursarii.deci eu nu ar trebui sa platesc doar acei 5009 euro si sa primesc un grafic de rambursare sa stiu cat mi se scade lunar din credit si cu cat raman.?eu sincer la momentul de fata nu stiu cat am de platiti si cat cresc penalitatile.
3.Credeti ca este nevoie sa imi iau un avocat acum sau este suficient sa pastrez fluturaii de salariu si cand ma apropii de achitarea celor 5009 euro sa ii contactez eventual sa imi iau atunci un avocat?
Multumesc anticipat pentru sfaturile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: strogwolf , utilizator 19:28, 20 Iulie 2012
1. Nu mai exista executori bancari (legea 287 din 2011).
2. Cereti de la banca un grafic de rambursare care sa cuprinda creditul, dobanzile si penalitatile restante.
3. Nu este nevoie.
buna ziua.am facut in 2009 o refinantare la banca .sant pers fizica,nu am nimic pe numele meu sau al sotiei si locuim cu chirie.la banca figurez cu o restanta de 1231 euro din 15.11.2011(rata este de 150 euro lunar)acum cateva luni am fost contactat de o firma si am cazut de acord sa platesc cel putin 50 euro lunar.dupa 3 luni de dat cate cei 50 euro,dosarul meu a ajuns iar la banca si am fost iar sunat de ei.ieri mi-au dat un ultimatum.sa platesc cei 1231 euro pana pe 25-07-2012.dupa data respectiva mi-au zis ca voi fi sunat de un executor judecatoresc ptr executarea silita a bunurilor mobile si imobile.dupa cum am mentionat mai sus,locuiesc cu chirie,dar la momentul contractarii creditului(refinantarii)locuiam la socri. m-au luat in spatiu(adresa din buletin unde am facut creditul)am dus la banca si copie dupa viza de flotant unde locuiesc acum si i-am rugat sa nu mai trimita nici un plic,instiintare sau orice de genul ptr ca nu mai locuiesc acolo de 3 ani.intrebarea este:executorul la ce adresa va veni sa discute cu mine,dak eu nu mai locuiesc la adresa unde stateam cand am facut refinantarea(mentionez ca nu am girat cu nimic ptr ca n-am cu ce,dar ei tot o tin pe a lor cum ca am declarat ca detin apartament si autoturism).le-am zis ca daca am adus o factura de la curent asta nu denota ca detin acel apartament,ca in factura socrul meu figureaza,ca e apartamentul lor doar.mai mult de rusinea socrilor intreb 1:LA CE ADRESA MA VOI INTALNI CU EXECUTORUL JUDECATORESC?sotia e intr-o stare de soc,de cand i-am zis ca va veni executorul si la adresa parintilor ei 2.CE MI SE POATE INTAMPLA?(in afara de poprire,care doamna de la banca zicea ca poate fi de pana la 50% din salariu) muncesc in armata.va multumesc anticipat.o zi buna


Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
bogsmc a scris:

Buna ziua,
Din cate am mai discutat cu alte persoane mi s-a spus ca dupa stablirea sumei la executare nu mai sunt penalitati pe toata durata rambursarii.deci eu nu ar trebui sa platesc doar acei 5009 euro si sa primesc un grafic de rambursare sa stiu cat mi se scade lunar din credit si cu cat raman


Cu cine ati discutat? Cu administratorul de bloc? Cu madan Floarea de la 7? Cu tata Veta? Cu avocatii care au biroul pe scarile din fata judecatoriei?
Dobanzile si penalitatile curg conform contractului, pana la recuperarea integrala a creantei.
Cam ce ati vrea? pentru ca muschii domniei voastre nu mai vor sa platiti creditul sa inghete obligatiile de plata pe care le aveti fata de banca?
Cine n-ar vrea? Da, vezi dumneata, nu se prea poate. legea spune altceva.
Decat sa platesti un avocat, mai bine platesti banii la banca, altfel... vei plati toata viata creditul acela si penalitati pentru el.

1) La adresa.. executorului. N-o sa vina executorul sa va caute prin casele altora
2)Poprirea va fi de1/3 din salariu
multumesc mult.sanatate sa va dea bunul Dumnezeu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract credit nevoie personale dutu_claudiu dutu_claudiu Buna ziua, Am facut un credit de nevoi personale in 2007, dupa care fiind un bun platnic ni s-a propus sa facem refinantare in baza adeverintei de salariu. ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica penalitati la credit dupa infiintarea popririi? ady68 ady68 Am luat un credit de la Raiffeisen Bank in anul 2008. Din anumite motive nu am mai putut achita creditul. In anul 2014, s-a infiintat poprirea pe salariu pe o ... (vezi toată discuția)