avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului

buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor deci contractul meu a fost pe perioada determinata, iar inainte ce CCC am lucrat timp de 3 ani. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 22 Aprilie 2012
Probabil contractul dvs.determinat a fost incheiat pt. anul scolar 1septembrie 2009-31 august2010,ceea ce inseamna ca acesta a incetat de drept la la data expirarii perioadei pt. care a fost incheiat.chiar daca la acea data va aflati in ccc.
In acest caz,nu mai puteti beneficia acum de somaj indemnizat,caci ati depasit cele 12 luni de la incetarea cim-ului dvs. in care puteati depune cerere pt. somaj indemnizat

ART. 38Legea 76/2002,
(1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a) incetarii raporturilor de munca;
....
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.

@ vluizaghica

Cand a incetat raportul de munca ? .. in functie de aceasta data se poate stabili daca mai puteti depune sau nu dosarul pentru somaj ... termenul maxim este de 12 luni de la data incetarii raportului de munca ... depasirea acestui termen va decade din dreptul de a mai beneficia de indemnizatia de somaj ...
Fiind vorba despre invatamant,cim -ul determinat se incheie pe perioada unui an scolar.
In anul scolar 1septembrie 2010-31 august2011,utilizatoarea nu putea sa incheie un astfel de cim,fiind in ccc,se subintelege ca ultimul cim determinat nu putea fi decat 1 septembrie 2009-31 august 2010,data de la care curg cele 12 luni.
luizaghica:

1. Cand a incetat contractul individual de munca (CIM) de drept (conform art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (31 august) trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca erati in CCC).

2. - Daca au trecut 12 luni de la data incetarii CIM nu mai puteti solicita indemnizatie de somaj.
- Era bine daca ne-ati fi consultat inainte de a inceta CIM.

3.Incercati si la Agentia de Somaj dar nu cred ca aveti sanse de a primi indermnizatie de somaj.
Cu siguranta nu mai are nicio sansa acum,atata timp cat legea spune ca termenul de max.12 luni ,este termen de decadere din drepturi.Ori cele 12 luni s-au implinit la 31 august 2011.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului m1ha1g m1ha1g Pe 15 aprilie implineste copilul 2 ani si se pare ca imi expira concediul de maternitate si nu o sa mai primesc indemnizatia. Sunt profesoara si nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de cresterea a copilului delphiro delphiro Sotia mea a lucrat 3 ani, dupa care a beneficiat de 6 luni se somaj, iar dupa aceea a lucrat 6 luni pe perioada determinata. In ultima zi din cadrul perioadei ... (vezi toată discuția)