avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare permis conducere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare permis conducere auto

Buna ziua!
In luna februarie-2006, printr-o sentinta penala, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare, pentru conducere autoturism cu alcoolemie de 1 o/oo.
Din anul 2005 si pana la data de fata, in evidentele Serviciului Rutier, permisul meu de conducere figureaza ca fiind "suspendat"...nu "anulat".
La momentul de fata a intervenit si "reabilitarea prin efectul legii", deci nu mai am cazier.
Mai poate Politia sa imi anuleze, acum, permisul de conducere sau pot sa reintru in posesia lui?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 21:48, 22 Aprilie 2012
in cazul dvs.permisul a fost suspendat pe,perioada cat s-a judecat cauza ,uramand ca in momentul cand sentinta a ramas definitiva sa fie anulat.actual trebuie sa dati din nou de permis pentru a obtine permis de conducere.
Permisul dvs. de conducere a fost anulat ca efect al hotararii judecatoresti definitive prin care ati fost condamnat pentru savarsirea infractiunii prev de art 87 al.1 din Oug.195/2002.
Art. 114.
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
.......
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3).

Prin urmare, nu se mai poate pune problema "reintratrii in posesia lui", ci a prezentarii din nou la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
Aveati de alfel posibilitatea sa va prezentati la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare conform art 116 al.1 lit. b ) din aceeasi ordonanta.

Trebuie sa intelegeti ori intrebarea, ori situatia de fapt.
"Azi", permisul meu este "suspendat"...
Nu este "anulat"...
Din anul 2005 si pana acum, inclusiv ziua de azi, dreptul de a conduce este suspendat...nu anulattt...
Nu am intrebat care e procedura de obtinere al unui alt permisss...
Doar daca mai este posibil, acum, sa imi anuleze Politia permisul...
Daca nuuu..., ce trebuie sa fac sa reintru in drepturiii...
Era simpla intrebareaaa...
Va multumesc multtt...
Poate, la primirea hotărârii judecătoreşti rămase definitivă dispusă de o instanţă. Asa prevede HG 1391.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip solutie: condamnare madalin1 madalin1 Buna ziua nu am stiut exact cum sa scriu in titlu ca sa coincida cu subiectul ! Nu am fost prea cuminte in ultimul timp de aceea sa ajuns la asta ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul de conducere? nicustef1980 nicustef1980 Buna seara Am o sentinta penala cu decizie definitiva in care zice: pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare. interzice drepturile art64 litera a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat - data la care se poate da examen dyym1 dyym1 La data de 24 10 2012 s-a pronuntat o hotarare de condamnare la 3 (trei) luni inchisoare , cu suspendare , pentru conducerea unui vehicul in stare de ebrietate ... (vezi toată discuția)