avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand soldul este ZERO.....
Discuție deschisă în Executare silită

Cand soldul este ZERO.....

Cand se castiga o somatie de plata, dar debitorul nu achita, si apeland la executor constati ca are sold zero si nici bunuri pe firma, ce faci? Executorul nu are dreptul legal de a se indrepta impotriva administratorului. Administratorul, care se presupune ca reprezinta societatea si raspunde pentru aceasta, ce face? Sta linistit? Ca nu sunt bani in contul firmei si asta e !?
Stiu ca nu exista o inchisoare a datornicilor, dar chiar nu se poate face nimic legal in sensul asta ,care sa exercite presiune asupra lor in scopul stingerii debitului? Adica in ritmul asta....se ajunge ca fiecare sa ia marca cand vrea si sa o plateasca cand poate, daca poate!
Pe penal...nu e inselaciune.....dar ce ar putea fi? De ce-ar putea fi acuzat un debitor?
O idee, un sfat ? (de resemnare presupun)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 23:15, 5 Decembrie 2008
Cred ca puteti sa-i cereti falimentul, iar in cadrul procedurii sa cereti atragerea raspunderii a admnistratorilor si nici atunci nu este sigur ca veti mai putea recupera ceva.
Va multumesc....
Nu e cazul de faliment, e suma la jumatea plafonului minim acceptat pt depunerea cererii de declansare a insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil castigat degeaba DAIANA_ DAIANA_ Cand se castiga o somatie de plata, dar debitorul nu achita, si apeland la executor constati ca are sold zero si nici bunuri pe firma, ce faci? Executorul nu ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca Cristianna Cristianna Buna seara!Am dat in judecata prin somatia de plata un debitor.Am castigat.Problema este ca s-ar putea ca firma sa nu aiba active ,sa nu aiba absolut nimic.Ce ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva administratorilor alina_vi alina_vi Un creditor persoana juridica are mai multi debitori persoane juridice. In afara actiunilor pe drept comun, somatii de plata, ordonante de plata, faliment, ... (vezi toată discuția)