avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Motive posibile contestatie. Plata creditori = ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Motive posibile contestatie. Plata creditori = incetare insolventa ?

Am primit comunicarea inceperii procedurii insolventei. Studiind legea 85 care nu e o joaca ... , trag concluzia ca e important sa ne incadram in termene.
Intrebari :
1. Are sens a face recurs in cele 10 zile ? Ce documente trebuie sa insoteasca recursul ? Ce motive cu sanse de succes pot fi amintite ?
2. In 10 zile trebuie depuse acte cf. Art. 28 . Daca nu avem la dispozitie in acest moment actele ca nu-s intocmite (balanta, bilant si altele) cum se procedeaza ?
3. Daca se achita integral creditorii in decursul celor 10 zile de la comunicarea inceperii procedurii se poate obtine incetarea procedurii de insolventa ?

Mentionez ca exista 2 creditori cu cerere aprobata, cu creante certe, lichide si exigibile.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2008
zztop, utilizator
Cel mai recent răspuns: crifera , utilizator 13:53, 8 Decembrie 2008
Va sugerez sa depuneti documentele solicitate cf.art.28. Daca nu le veti depune, eista posibilitatea ca judecatorul sa deschida procedura simplificata, asta inseamna direct faliment, nu veti mai beneficia de posibilitatea depunerii unui plan de reorganizare. Practic din momentul deschiderii procedurii insolventei nu mai puteti efectua plati, decat pt. activitatea curenta, adica obligatii nascute dupa aceasta data. Va sugerez sa formulati recurs, iar motivele fiind chiar achitarea creditorilor.
1.faceti recurs neaparat, motivul inexistenta starii de insolventa asa cum e definita de art. 3 din l. documentul cel mai important in probatiune=extrasul de cont din care rezulta existenta disponibilului necesar achitarii datoriilor.
2 Sfatul meu e sa cereti pe cale de ordonanta presedintiala suspendarea efectelor sentintei de deschiderii a procedurii pana la solutionarea recursului.Altfel hotararea e excutorie si...trebuie sa va conformati. Astfel scapati si de obligativitatea depunerii documentelor prevazute de art. 28.
3. Achitati neaparat datoriile pentru care s-a deschis procedura cat mai repede posibil va constitui motiv de admitere a recursului si de revocare a deschiderii procedurii

Ar mai fi si alte posibilitati dar aceasta e cea mai sigura si buna in aceasta faza. toate celelate sunt mult mai riscante.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de creanta depusa dupa termenul limita igna_florin igna_florin daca am depus o declaratie de creanta dupa trecerea termenului limita pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei, ce pot ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta? bryan bryan Am nevoie de ajutor sunt ,,novice,, in acesta situatie. Sunt intr-un proces de insolventa(creditor), instanta s-a pronuntata si a dat si o sentinta, pe care am ... (vezi toată discuția)
Cerere de dechidere a procedurii iq_alias iq_alias In anul 2007 SC ZM SRL a incheiat cu SC CR SRL un contract de vanzare - cumparare comerciala. In baza acestuii contract SC CR SRL a emis o factura fiscala, ... (vezi toată discuția)