avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arenda si uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arenda si uzucapiune

Vreau sa va supun atentiei urmatoarea situatie :tatal si mama dau in arenda pentru doi ani un teren pe care il cumparasera cu o chitanta de mana de la altcineva in urma cu 20 de ani.acuma, fiul celor doi poate sa faca uzucapiunea dupa teren la 30 de ani sau CEI DOI ANI DE ARENDA VA AFECTA UZUCAPIUNEA ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: van_allen78 , utilizator 23:47, 26 Aprilie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
dyana162000 a scris:

Nu este mai simplu ca fiul sa faca o cerere la instanta prin care sa solicite pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare in contradictoriu cu vanzatorii? Fiul poate intenta o asemenea actiune sau poate solicita constatarea uzucapiunii numai daca parintii nu mai sunt in viata, iar el este mostenitor.


Asa este , insa amandoi martorii care au semnat pe chitanta de mana, nu mai traiesc.In cazul acesta mai este de recomandat sa se mearga in instanta si sa se solicite pronuntarea unei hotarari (luandu se in seama registrul agricol, vecinii care stiu ca detin terenul etc etc) sau..iarasi..uzucapiune MAI ALES CA PE ACTUL DE MANA APARE SEMNATURA UNEI SINGURE PERSOANE DINTRE VANZATORI (TERENUL in C. F. APARE SI AZI PE TATAL DECEDAT AL VANZATOAREI INSA...VANZATOAREA MAI ARE O SORA IN VIATA SI DIN CATE STIU..NU AU FACUT SUCCESIUNE DUPA TATSU) ...?!...Multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
van_allen78, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de v/c si uzucapare ?? mia26maria mia26maria Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: bunicii mei detin un teren dinainte de 1989 .In 1991 au cumparat terenul cu chitanta de mana si martori de la o ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pentru act autentic si apoi vanzare eloria eloria Tatal meu a decedat in mai 2011. In anul 2007, tatal meu a cumparat cu chitanta de mana un teren de 3 ha de la 3 persoane ( verisoare cu varste ... (vezi toată discuția)
Perfectare vanzare cumparare ContSters116348 ContSters116348 un coleg ma poate ajuta la o speta?clentul are incheiat un precontract de v/c pe o suprafata de 108 mp,insa solicita perfectarea unei suprafete de 182mp pe ... (vezi toată discuția)