avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am o datorie la banca
Discuție deschisă în Executare silită

am o datorie la banca

am la o banca o datorie de 5000 euro luati cand inca mai aveam un loc de munca. Cand am ramas fara serviciu, am facut o restructurare, apoi a doua...dar din pacate nu am reusit sa achit mare lucru din datorii. Nu am pe numele meu nimic,dar sotul are o masina si apartamentul care este ipotecat la o alta banca pentru un credit care a fost ipotecar, dar pe care l-am transformat in credit de nevoi personale cu ipoteca. La acest credit eu sunt codebitor. Vreau sa stiu daca banca la care eu personal am credit, poate sa ajunga la executare silita si sa ia masina sotului(care de fapt nu mai este la noi, am vandut-o dar nu s-au facut actele) sau sa ajunga la executarea apartamentului. Sunt disperata pentru ca primesc multe amenintari de la banca si firme de recuperari. Va rog din suflet dati-mi un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 15:44, 27 Aprilie 2012
banca va poate urmari, in limita creantei, doar asupra bunurilor dumneavoastra
nu poate executa silit apartamentul sotului (cu conditia ca acesta sa fi fost dobandit de catre sotul dumneavoastra inaintea casatoriei) si nici masina (se efectueaza executarea silita asupra persoanei din talon)
Daca atat autoturismul cat si casa sunt doar pe numele sotului si nu sunt bunuri comune, adica dobandite in timpul casatoriei cei de la banca nu au ce sa execute, de vreme ce nu aveti nimic pe numele dvs si nici nu realizati venituri.
Probabil ca au verificat si creditorii dvs si au observat ca nu au aveti bunuri proprietate personala sau venituri astfel incat incearca sa va intimideze sau sa va determine sa mai achitati din debit prin notificarile pe care vi le trimit.
multumesc pt raspuns, dar din pacate atat masina cat si apartamentul sun cumparate in timpul casatoriei. Problema este daca odata ipotecat apartamentul la alta banca, cea la care sunt eu datoare, poate sa ajunga la executare???
Desi or sa fie cativa avocati care va vor spune ca nu, legea spune ca da. Desi ipotecat in favoarea altui creditor, imobilul poate fi scos la vanzare prin executare silita de catre un creditor chirografar.
Creditor chirografar, cum bine spune Jocandi Causa, e creditorul unde aveti imprumutul de nevoi personale. El va poate scoate apartamentul la licitatie, doar ca intai se va indestula creditorul care are ipoteca de rang unu, si apoi celalalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale- societate recuperari creante bebita83 bebita83 Buna Am si eu un credit de nevoi personale si de vreo 11 luni nu am mai platit mia venit o scrisoare de la o firma de recuperare ca sa achit tot creditul. ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL am luat un credit de nevoi personale in 2006 fara stirea sotiei si din cauza problemelor financiare nu am mai platit ratele de 1 an creditul este de 8000 euro ... (vezi toată discuția)