avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare proces verbal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare proces verbal

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 27 Aprilie 2012
se face o contestatie ce se depune la judecatoria unde s-a savirsit contraventia (unde a avut loc controlul) in termen de 15 zile de la data comunicarii pv.
fiind o contestatie ce necesita cunostinte legale si avind in vedere suma in discutie va recomand sa nu incercati sa va aparati fara un avocat. asta nu este o amenda de circulatie!!
Daca controlul efectuat de inspectorii de munca s-a finalizat atat prin incheierea unui proces-verbal de control, cat si a unui proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, daca au fost identificate fapte care genereaza raspunderea contraventionala a angajatorului, atunci procedura de contestare consta in :
1. Contestarea proceselui-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, conform O.G. nr. 2/2001 - aceasta se va face la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal de constatare si aplicare a sanctiunii.

2. Contestarea in contencios administrativ a proceselui-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004. In acest sens:
- se va solicita ITM sau autoritatii ierarhic superioare (Inspectia Muncii) reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.

- dupa raspunsul primit se va formula si depune actiunea in contencios administrativ la Tribunalul - Sectia Contencios administrativ de la domiciliul reclamantului sau cel de la domiciliul/sediul paratului.

3 Pentru ce ati luat amenda?
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
a fost un pv contraventional, probabil ca a fost o amenda pentru persoane gasite la munca fara forme legale - intre 10.000 - 30.000 ron / persoana, cf CM
Cuantumul amenzii precizat de catre dvs. este consistent.
Sfat - in primul moment analizati cu atentie daca contestarea de catre dvs. a celor mentionate in PV are sorti de izbanda, in sensul real al contraventiilor constatate de catre ITM, respectiv daca nu este mai avantajos pentru dvs. sa platiti jumatate din minimul amenzii.
Prin Legea nr. 51/ 19.03.2012 pentru modificarea Legii nr. 108/ 1999 pentru infiintarea si organizarea inspectiei muncii,
-la art. 19 al.(2) se mentioneaza: "Contestatiile formulate impotriva actelor cu caracter administrativ incheiate de catre inspectorii de munca sunt solutionate potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr.554/ 2004 cu modificarile si completarile ulterioare.",
-la art.19 al.(3) se mentioneaza: "Contestatiile formulate impotriva proceselor verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor incheiate de inspectorii de munca sunt solutionate potrivit prevederilor OG nr. 2/ 2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.180/ 2002 cu modificarile si completarile ulterioare."
Cititi mai sus comentariul freeelis pentru modul de abordare a problemei dvs.conform Legii nr. 554/ 2004 si a OG nr.2/ 2001.
Daca este sa ne luam dupa HG nr.500/2011 amenda poate fi data si pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca ...

Cred ca este mult mai bine daca ni s-ar putea posta detalii despre aceasta amenda si despre ce s-a constatat in procesul-verbal ....

Alte discuții în legătură

Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv itm roxanabra1 roxanabra1 buna ziua in data de 3 -10 s-au prezentat la sediul firmei 2 inspectori itm impreuna cu politistul de sectie . au fost gasiti 2 angajati din cei 4 carora li ... (vezi toată discuția)