avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie PV ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie PV ITM

buna ziua
in data de 3 -10 s-au prezentat la sediul firmei 2 inspectori itm impreuna cu politistul de sectie . au fost gasiti 2 angajati din cei 4 carora li s-a luat declaratii . acestia au declarat ca lucreaza cu un anume x . acest x era zilier si nu angajat cu cim.
in ziua respectiva nefiind la munca. inspectorii itm nu au fost multumiti cu aceste declaratii si impreuna cu politistul au plecat acasa la acesta luindu-l la sectie unde l-au obligat sa declare ca lucra la societate de mai mult timp drept urmare mi au dat amenda ptr muncala negru 10000. as vrea sa fac contestatie credeti ca am castig .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 11 Octombrie 2013
Teoretic da, insa PV trebuie contestat in termenul legal, 15 zile de la comunicare.
Vi s-a incheiat si proces verbal de control?
proces verbal de control si de contraventie
Daca controlul efectuat de inspectorii de munca s-a finalizat atat prin incheierea unui proces-verbal de control, cat si a unui proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, daca au fost identificate fapte care genereaza raspunderea contraventionala a angajatorului, atunci procedura de contestare consta in :
1. Contestarea proceselui-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, conform O.G. nr. 2/2001 - aceasta se va face la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal de constatare si aplicare a sanctiunii.

2. Contestarea in contencios administrativ a proceselui-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004. In acest sens:
- se va solicita ITM sau autoritatii ierarhic superioare (Inspectia Muncii) reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.

- dupa raspunsul primit se va formula si depune actiunea in contencios administrativ la Tribunalul - Sectia Contencios administrativ de la domiciliul reclamantului sau cel de la domiciliul/sediul paratului.

Procesul verbal de control poate fi contestat in conditiile art.1 si 7 din Legea 554/2004, si anume :
art.7 alin.1 : Înainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autoritătii publice emitente sau autoritătii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta un raport itm augustin39 augustin39 unde se poate depune o contestatie al unui raport facut de itm in urma unui control facut in urma unei sesizari al unui angajat cu privire la unele neregulila ... (vezi toată discuția)
Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)