avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare?

buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost oprit la ora 00.30 rezultat etilotest 0,42 prima proba de sange la 1,30 0.70 si la 2.30 0.55 politistul de caz mi-a cerut recalcularea alcoolemie am platito 510 ron acum astept rezulatatele,,,, mentinez ca berile respective au fost consumate in intervalul 22.00 23.00 ami poate spune cineva cat ar putea iesii la recalculare pentru ca in cazul meu asta banuiesc ca v-a fii deznodamantul acestei probleme va multumesc!!!!!#-o
Probabil peste 0,80
Foarte important la calcularea retroactiva a alcoolemie este declaratia dvstra.
Institutul de Medicină Legală aplică doar o formulă matematică ce ţine cont de mai mulţi coefienţi: valorile alcoolemiilor stabilite în urma recoltărilor de sânge, greutatea şi înălţimea celui care cere expertiza, dacă şi ce a mâncat înainte de a se urca la volan.
Alcoolul in sange urmeaza din momentul consumului o curba ascendenta pana la un punct dupa care coboara.
La persoanele care beau pe stomacul gol, valoarea maxima a alcoolemiei se atinge in 20-30 de minute, deoarece metabolismul este mai rapid si alcoolul ajunge mai repede in singe. In schimb, cei care au baut dar au si mancat valoarea alcoolemie poate ajunge la cota maxima si in 1,5 - 2 ore dupa ce sa baut.
Avand in vedere ca valorile alcoolemiei nu sant foarte ridicate si daca in declaratia data ,ora la care ati consumat berile este apropiata cu ora la care ati fost oprit,si daca ati mai declarat ca ati consumat si ceva alimente,parerea mea este ca alcoolemia o sa iasa sub 0,80 g/l alcool pur în sânge
Era bine totusi sa apelati la serviciile unui avocat specializat in astfel de dosare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
la recalculare am spus ca nu am mancat nimic, si ca consumul celor doua beri de fapt s-a petrecut intre 23.00 23.20 dar am mai spus ca una dintre cele doua beri a fost consumata doar jumatate ceea ce este si adevarat am fost oprit in jur de 23.55 deci cam atunci ar fii fost si punctul maxim al alcoolemie daca ne gandim ca pe stomacul gol absorbtia se face mai rapid,ma dezavantajeaza si greutatea deoarece am in jur de 50 de kilograme si 1.75 inaltime avand in vedere ca alcoolu scade cu 0,15-0,20 intr-o ora ma gandesc ca din momentul cand am suflat ,pana in momentul cand au luat prima proba mai precis 23,55 si 1,45 avnd in vedere si celelalte aspecte eu ma gandesc ca o sa ami vina o variatie undeva in jurul 0.80-0.90 ce parere aveti ?? am descris corect? ce o fii fost in capul meu ca de fapt mancasem la ora 19 un snitel#-o Va multumesc pentru mesajele viitoare!!!

am uitat sa intreb daca ar venii rezultatele peste 0,80 exista sanse sa scap doar cu o amenda administrativa avnd in vedere ca valori au fost mici,si calculul retroactiv este doar o formula matematica, am inteles ca unii procurori cand cer inculpatii recalcularile nici nu le prea aproba deoarece aceasta este si parerea multora dintre ei , in cazul meu banuiesc ca ma pot baza pe rezulatele sangelui care nu ,,mint,, Va multumesc din nou!!!
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Este foarte adevarat ce spuneti in legatura cu rezultatele sangelui,in sensul ca ele nu mint,dar organele de urmarire trebuie sa stabileasca ce alcoolemie aveati in momentul in care v-au oprit nu peste o ora sau 2 ore de la oprire,rezultatul etilotestului care arata 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat coroborat cu rezultatele probelor de sange duc la indicii ca in momentul opririi ati fi avut o alcoolemie mai mare.
Din ce imi spuneti dvstara ca ati declarat,intr-adevar sansele sant destul de reduse sa nu iasa peste 0,80g/l alcool pur in sange.
Nu pot sa va dau o parere in legatura cu amenda administrativa ,orice este posibil,depinde de procuror,in general ei cand au alcoolemia peste 0,80 practica este de trimitere in judecata.
De ce ati platit dvstara calcularea retroactiva?din ratiune de timp?
Banuiesc ca sa inceput urmarirea penala impotriva dvstra si in declaratia de invinuit ati declarat cele relatate.
Salut,eu am avut 0.54 in aerul expirat iar in sange 0.95 respectiv 0.8,am cerut recalculare avand in vedere ca am declarat ca am consumat 4 beri la 0.5 litri Timisoareana in jurul orelor 13:00 si am fost oprit la ora 20:00,mentionez ca am 1,80 inaltime si 94 de kilograme.Sau in caz contrar as putea primi o amenda administrativa la procuror,tinand cont ca sunt student,am condus 200-300m pe un drum slab circulata iar motivul deplasari a fost acela ca mama mea se simtea rau asta pot dovedi cu acte medicale.

Alte discuții în legătură

Calcul alcoolemie vovy vovy Va rog sa-mi explicati si mie daca stiti cum se calculeaza alcoolemia. Am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat o alc. de 0.43 mg la ora 19:48. La ... (vezi toată discuția)
Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Recalcularea alcolemiei Cristian1990 Cristian1990 Problema mea este urmatoarea:la sfarsitul lui octombrie 2012 am fost oprit,testat cu etilotestul drager,rezultatul 0,45,iar la probele biologice 0.90 iar a ... (vezi toată discuția)