avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz politienesc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz politienesc

in data de 28.04.2012,in jurul orei 22.30 m-am trezit cu batai in usa puternice.ma uit pe vizor vad 3 politisti.le deschid si prima lor intrebare a fost cine este propietarul apartamentului.le spun ca eu si imi cer c.i.le-o inmanez si incep sa se prezinte,agent david,inca unul se prezinta , al treilea nu se prezinta.imi aduc la cunostinta ca au primit o reclamatie ca pe propietatea mea are loc un scandal si deranjez ordinea publica si imi aduc la cunostinta ca nu este prima oara.ii intreb normal din partea cui este reclamatia si imi raspund direct sa ma adresez unui avocat.mentionez ca eram singur in imobil,sotia fiind schimb de noapte la locul de munca.am stat si m-am gandit,poate am luat-o razna si am facut scandal singur dar oricat ma chinuiam sa imi amintesc nu imi iesea la numar.dupa ce mi-au luat datele imi aduc la cunostinta ca data viitoare voi primi o amenda penala.la insistentele mele imi spun ca apelul a venit de la 112 si de acolo pot afla informatii.in fine, ei pleaca si apelez 112 sa aflu amanunte,operatorul imi spune sa sun la 0240506700,ofiterul de serviciu de la politia judeteana.,apelez si individul imi spune ca daca vreau sa aflu mai multe amanunte despre actiunea nocturna a agentilor de politie sa ma adresez comandantului politiei judetene.ei doar au primit o sesizare ca la mine in imobil avea loc un scandal si deranjam ordinea publica.oricum mi-a inchis telefonul in nas.eram singur in apartament,si domnii agenti chiar au avut o atitudine insultatoare la adresa mea.va intreb cum pot reclama aceasta actiune si cum pot afla cine a facut sesizarea neadevarata a faptelor.oricum singur nu puteam face scandal si sa ma bat singur?sunt foarte sigur ca baietii au gresit blocul,scara si apartamentul dar cu toate astea nu s-au limitat la o atitudine specifica unui stat de drept.cum pot sa mi se faca dreptate?nu cer bani ,cer doar scuze publice!chiar numai prin tribunal pot repara aceasta atitudine ostila,anticetatean?
in cazul dvs.a fost o farsa facuta de cineva care a apelat la 112 iar politisti daca constatau cele sesizate va sanctionau contraventional.Cu privire la amenda penala,aceasta este aplicata de procuror sau instanta nicidecum de ag.de politie.Luati legatura cu politistul de proximitate din sectorul dvs.solicitand ca respectivul sa ia declaratii la vecini din care sa rezulte ca nu a-ti deranjat Linistea si ordinea publica caz care nu va ajuta cu nimic.Cel care a sunat la 112 a folosit o cartela reancarcabila fiind greu de depistat pentru a fi sanctionat.
1. Cereti sotiei sa aduca de la serviciu o adeverinta care sa ateste ca in noaptea respectiva a fost singura.
2. Cereti de la asociatie adeverinta ca locuiti doar dumneavoastra cu sotia.
3. Faceti cum ati fost sfatuit mai sus si obtineti declaratiile vecinilor

Acestea va vor fi de folos in caz ca se aplica vreo amenda penala.

@nicxon: cel care a facut farsa este foarte usor de depistat, dar nu are rost sa intru in detalii. Dar depistarea lui va fi posibila in urma unei plangeri penale care acum pare neintemeiata. Doar daca i se aplica cetateanului vreo amenda.
rehau.. Crezi ca de la serviciu o sa ii dea cineva adeverinta ca nevasta lui a fost singura? Si ce ar dovedi lucrul asta?
Cred ca ati incurcat un pic actiunea. Nevasta nu era acasa iar el zice ca era singur in apartament.

ref la atitudinea deranjanta a politistilor, faceti reclamatie la sectia de care apartin. Daca ati putea avea in sprijin si vreun vecin martor ar fi mai bine. Oricum, ei trebuie sa consemneze in vreun raport ce masuri au luat mai ales ca reclamatia a fost primita prin 112.

Si eu am fost zilele trecute intrebat de trei politisti de buletin pentru ca cineva a reclamat prin 112 ca s-ar fi certat cu mine, insa..politistii si-au dat seama ca nu era posibil si au fost surprinzator de amabili.
Probabil ca o fi o tendinta mai cool sa faci farse si sa trimiti politia pe capul oamenilor.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
CrisB, utilizator
Din pacate, se mai intampla si situatii de genul acesta! Cel care a sunat la 112 nu numai ca este inconstient (pt. ca poate in momentul in care suna el cineva chiar avea nevoie reala de ajutor) dar a si incalcat legea.Cat despre purtarea celor de la politie .....nu au dat dovada de tact si as putea spune cu scuzele de rigoare chiar de incompetenta. In primul rand trebuiau sa-si dea seama ca acolo nu era nici un scandal(daca intradevar nu a fost), ca nu este vorba nici de deranjarea ordinii si linistii publice(daca intradevar nu a fost), sa va explice motivul pt. care au venit (nu se spune cine a facut reclamatia si e lesne de inteles de ce - pt. ca a nu se intampla o nenorocire dupa ce pleaca) si sa va eplice care este sanctiunea pt. astfel de fapte.Mai mult au gresit si prin faptul ca v-au sfatuit sa cereti detalii la 112(motivul este expus mai sus si pt. mai multe detalii studiati pe net cand se apeleaza serviciul 112). Iar cat despre atitudine cred ca inainte de a judeca pe altii ar trebui sa ne uitam mai intai la noi !!!! Scuzele lor nu te ajuta cu nimic, iar daca vrei cu adevarat dreptate incepe cu TINE !!!!!Cu deosebit respect Abbys.
Au venit si au plecat asa cum au venit...inteleg eu...

Au inteles ca au gresit probabil.
Puteti adresa o petitie la comandantul sectiei de politie prin care sa cereti explicatii in scris.
Cred ca, comandantul va poate explica si verbal.

Alte discuții în legătură

Problema 112 - deranjarea linistii publice noaptea DieTotenHosen DieTotenHosen Buna ziua as dori precizari si puncte de vedere in legatura cu utilizarea nr. de urgenta 112 in pt reclamarea deranjarii linistii publice si ... (vezi toată discuția)
Tulburarea posesie locuintei.....tulburarea linistii (huliganismul) ContSters83715 ContSters83715 E vorba de art 320 si 321 Penal Daca pentru \"tulburarea folosintei locuintei\" e vorba de acte repetate si de plangere prealabila facuta de partea vatamata ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii galmel galmel Stimati Domni/Doamne, Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient. Locuiesc ... (vezi toată discuția)