avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hartuire din partea cumnatilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hartuire din partea cumnatilor

buna seara...am si eu o problema cu fratii lla nevasta mea care sunt in italia si tot suna si tot ameninta si tot streseaza pe toata lumea cu mesaje si telefoane.ca ei nu sunt deacord cu mine nu conteaza asta dar as vrea sa stiu daca le pot face ceva sa ii linistesc...da sa ii linistesc odata ca de doua 5 luni se intampla asta si as vrea sa o rezolv legal.multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:20, 1 Mai 2012
Practic, puteti sa va schimbati nr de telefon sau sa nu le mai raspundeti.
Teoretic, daca va ameninta cu moartea; lovirea etc, amenintari de natura sa va alarmeze si aveti dovezi, puteti depune plangere la politie.
Daca e vb de insulte va puteti adresa instantei pt a le cere daune
problema este ca ne-am schimbat numerele de nu stiu cate ori si ca tot fac rost de ele daca nu suna si trimit mesaje pe numarul lu sora mea sau a lu mama mea.as vrea doar sa inceteze fara sa le fac ceva rau dar daca nu inceteaza o sa se ajunga si la asta..si daca fac plangere ce o sa se intample/?
mai nimic. Daca e vb de amenintare, cel mult o amenda administrativa.
Cand va intra in vigoare noul cod penal, veti putea face plangere pt astfel de hartuire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dak se joaca cu nervii mei ContSters75649 ContSters75649 m a dat o prietena la parchet pt ca o amenint la telefon , si a retras plangerea, dupa care acum ma suna ea pe mine si ma face de cacao si in plus mai pune si ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor ! atac2211 atac2211 Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)