avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna?

Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna si ce trebuie sa faca Primaria?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:24, 3 Mai 2012
Concursul este organizat de ANFP iar Primaria scoate postul la concurs.
primaria solicita ANFP scoaterea postului la concurs, propune membrii care ii revin din comisie si bibliografia pentru concurs. cititi cu atentie HG nr.611/2008
Interpretare art. 58(2) lit. a din L. 188/1999 care spune astfel: ,, concursul pentru ocuparea unui post vacant de conducere( in speta secretar de comuna) se organizeaza de ANFP. In alin.4 al aceluiasi articol se spune ca UAT trebuie sa instiinteze ANFP cu 10 zile inainte de demararea procedurii. Pai daca se organizeaza de ANFP dece mai trebuie implicata si UAT?
Postul este al u.a.t..ANFP-ul este instiintat de vacantarea acestuia de catre primaria respectiva, care va fi partener in organizarea concursului alaturi de ANFP (propune un membru in comisia de examinare, afiseaza bibliografia si conditiile de participare) Logic, este direct interesata de desfasurarea concursului si de cel ce va promova, deoarece primaria se va spala pe cap cu cel ce va ocupa fc.pub.de conducere si nu ANFP.
dvs aveti o forma mai veche a legii nr. 188/1999 si de aia va apare prostia aia cu 10 zile, bla,bla.
in forma actuala, art. 58 alin.(2) din legea nr.188/1999, arata astfel:
"ART. 58*)
(1) Concursul de recrutare pentru funcţiile publice vacante din autorităţile şi instituţiile publice centrale este organizat, în condiţiile legii, astfel:
a) de către comisia prevăzută la art. 18 alin. (1) pentru înalţii funcţionari publici. Secretariatul tehnic al comisiei se asigură de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici;
b) de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere generale şi specifice;
c) de către autorităţi şi instituţii publice, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie generale şi specifice.
(2) Concursul de recrutare pentru funcţiile publice vacante din autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică locală este organizat, în condiţiile legii, astfel:
a) de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru funcţiile publice de conducere din următoarele domenii: protecţia copilului, evidenţa informatizată a persoanei, audit public intern, financiar-contabilitate, urbanism şi arhitectură, resurse umane, integrare europeană, pentru secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru funcţiile publice de execuţie din domeniul auditului public intern;
b) de către autorităţi şi instituţii publice, pentru ocuparea funcţiilor publice vacante, altele decât cele prevăzute la lit. a).
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică locală au obligaţia de a informa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici înainte cu 10 zile de demararea procedurii de organizare şi desfăşurare a concursurilor. În situaţia în care Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici constată că nu sunt îndeplinite condiţiile legale privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor dispune amânarea sau suspendarea organizării şi desfăşurării concursului.
(4) Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici poate delega autorităţilor sau instituţiilor publice, în condiţiile legii, competenţa de a organiza concursuri de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere generale şi specifice."
conditiile de participare, d-le. zama, se aproba prin ordin, de presedintele ANFP, nu de primar, intrucat ANFP organizeaza concursul. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recrutare functionari publici de conducere wandanal61 wandanal61 Cine organizeaza concursul de recrutare pentru postul vacant de sef serviciu monitorizare, ANFP sau autoritatea publica locala?Art 58 Legea 188/1999 nu ... (vezi toată discuția)
Secretar de localitate MARIANA TUDOR MARIANA TUDOR Buna ziua. Revin in atentia dumneavoastra cu o problema pe care am mai discutat-o si anterior. In decembrie 2008 , se cere avizul ANFP pentru functia de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functia de sef serviciu filozoful filozoful Unde se desfasoara concursul de -promovare-in functia de sef serviciu ? La sediul primariei , la sediul ANFP sau la Consiliile Judetene ? (vezi toată discuția)