Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire firma

care sunt pasii de urmat dupa primirea certificat calitate de mostenitor,ptr. firma defunctului?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:36, 2 Mai 2012
Se depune la Registrul Comertului unde isi are sediul firma cu o cerere de mentionare acte, certificatul de mostenitor, copia cartii de identitate a mostenitorului si un act constitutiv actualizat cu numele noului asociat.
suntem 3 mostenitori,mama si doi copii,in statut scrie ca se poate continua cu mostenitori,care sunt partile care ii revin fiecaruia din firma tatalui decedat?
In mod normal, partile sociale sunt stabilite si precizate expres prin certificatul de mostenitor conform cotelor stabilite prin lege in cazul mostenirii legale.
cotele de 2/8 ptr sotie si 3/8 ptr copii se aplica si pentru parti sociale firma? cine poate fi administratorul firmei?
astazi am fost la contabila firmei sa cer date ,in baza certificatului de mostenitor,contabila nu a dorit sa puna nimic la dispozitie,imi spune ca trebuie sai arat cine e cel ce va raspunde de firma dupa dezbaterea succ4siunii ,va rog lamuriri.
Cotele stabilite de notar se aplica si partilor sociale. Ulterior faceti o hotarare a adunarii generale a asociatiatilor prin care stabiliti aspectele curente de functionare pentru viitor ale firmei.
Stabiliti care dintre dvs va fi administratorul firmei, pentru ce perioada. Puteti fi toti 3 administatori, daca nu sunt impedimente legale in acest sens.
Stabiliti si daca doriti sa va modificati de ex obiectul de activitate, ori capitalul social.
Actul constitutiv al firmei va trebui actualizat cu toate aceste modificari.

Ar trebui insa sa apelati la serviciile unui profesionist in domeniu, daca nu ati avut pana acum de-a face cu actele mentionate anterior pentru ca ele trebuie sa fie intocmite intr-un anumit mod acceptat de registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana juridică mașina Ripea Ripea O firmă cu activitate suspendată și asociatul unic decedat ,cum poate vinde o mașină? Dacă poate, ce acte întocmește? Firma nu are datorii. Multumesc (vezi toată discuția)
Dizolvare fara transmiterea partilor sociale la un srl TheoD TheoD Eu si cu sora mea am mostenit o firma de la tatal nostru (era asociat unic si administrator al firmei). Avem certificatul de mostenitor in care se precizeaza ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator decedat magdalenapaun magdalenapaun asociatul unic si administrator al societatii a decedat. are mostenitori care vor sa accepte succesiunea. care sunt etapele ce trebuiesc parcurse? exista un ... (vezi toată discuția)