avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari in cartea de munca

buna seara,
am o nelamurire ...se mai pot face modificari in cartea de munca dupa un an de zile privind data inceperii activitatii la ultimul loc de munca?sambata si duminica sunt considerate ca lipsa de continuitate ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 23:21, 15 Septembrie 2009
Da, se pot face modificari, in temeiul Decretului nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de munca (in vigoare pana la data de 1 ianuarie 2009):
ART. 7
(2) Înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.

Sambata si duminica nu constituie lipsa de continuitate.

Rectificare: OUG nr. 148/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii prevede amanarea termenului de abrogare a Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca cu doi ani, pana la 1 ianuarie 2011, si mentinerea actualelor reglementari privind intocmirea, completarea, pastrarea si evidenta carnetului de munca.
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Decretul nr.92/1976 este in vigoare pana la data de 1 ianuarie 2011 ;)
În cazul cînd exista îndoieli asupra unor date înscrise în carnetul de munca sau în actele prezentate de titular, unitatea va cere prezentarea actelor originale în baza cărora au fost făcute înscrierile sau după caz, informaţiile de la unităţile care au înscris datele în carnetul de munca ori au emis actele respective.
Rectificarea se va face in baza actelor oficiale care atesta modificarea datei inceperii activitatii.
se pot face modificari in cartea de munca, in functie de acte
Am si eu o nelamurire: timp de 2 ani sotul meu a lucrat la o firma 14 luni, norma intreaga, si acum am scos cartea de munca pt somaj si am constatat ca l-au inregistrat doar cu jumatate de norma, deci ca si cand a lucrat 7 luni, NU ARE DREPT LA SOMAJ. La firma mi-au spus ca l-au platit "bine" dar ca au diminuat cu trecerea in cartea de munca a jumatate de norma a "darilor" la stat, o practica se pare des intalnita. Acum ce sa fac? Pe pontajele lor apare clar sotul cu norma intraga, firma recunoaste, e disponibila la orice spunand ca rectifica daca se poate. Intrebare: se poate modifica retroactiv in cartea de munca cu acordul partilor, si sa se "verse" CAS retroactiv. Se poate?
Da, se pot face rectificari in carnetul de munca.
Pentru modificarea timpului de munca trebuia sa se incheie un act aditional la c.i.m. ... acest act a fost semnat de catre sotul dvs? ...

Alte discuții în legătură

Act aditional itm Irina S. Irina S. Se poate inregistra la ITM un act aditional ptr. trecerea de la 4 ore la 8 ore dar...dupa cateva luni dupa ce a intervenit aceasta modificare? De fapt, ... (vezi toată discuția)
Cim cu 4 ore deliaaa deliaaa Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca lucrez cu norma de 4 ore si cartea de munca este tot cu norma de 4 ori beneficiez de aceleasi drepturi ca si cum as ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj OneDj OneDj Buna ziua De curand am fost dat afara. Mi\'am facut actele pentru somaj, am fost si le\'am depus. La AJOFM am avut o surpriza neplacuta. Eu am lucrat din ... (vezi toată discuția)