avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical obtinut pe spaga
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical obtinut pe spaga

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuna cineva care stie ,daca am un concediu medical obtinut pe spaga si eu plec intr-o excursie in strainatate,ce mi se poate inimpla ? Pot avea probleme la serviciu?Daca sunt prins ma pot da afara de la slujba?Mentionez ca lucrez la o companie foarte mare din tara.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:54, 4 Mai 2012
Nu veti fi gasit acasa in eventualitatea ca veti avea parte de un control de verificare a prezentei asiguratului la domiciliu ,(control ce se poate efectua intre8,00 - 11,00, 12:00 - 17:00, 18:00 - 20:00)in cf. cu prevederile legale si nu veti primi indemnizatia de concediu medical.
Angajatorul nu are competenta de a contesta un diagnostic pus de medic,asa ca teoretic cel putin in prima instanta sunteti "bolnav" si fiind bolnav ,nu poate sa va desfaca contractul de munca.Dar,daca are indoieli si va suspecteaza de a fi un bolnav inchipuit poate sesiza Casa de Sanatate,care are competenta de a verifica medicul prescriptor in legatura cu concediul medical prescris.
Eu personal nu va recomand sa apelati la acesta metoda!Mai curand ,ca sa va tihneasca excursia,solicitati din timp cateva zile de co sau chiar un concediu fara plata,pt. nevoi personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare concediu medical alinapencu alinapencu Buna ziua, In cazul in care am un salariat care a intrat in concediu medical ( ex.cod 01), cum il pot verifica? Care sunt pasii pe care eu, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere pentru concediu medical  Buna ziua, Doresc sa ma ajutati intr -o problema , si anume : daca este normal sa mi se solicite declaratia pe propria raspundere a concediului ... (vezi toată discuția)