avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incetarea mandatului de primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incetarea mandatului de primar

Buna ziua!

As dori sa stiu ,in situatia schimbarii partidului politic,primarul pierde functia de primar,inainte de terminarea mandatului?
Referatul constatator in baza caruia prefectul emite ordinul de incetare de drept a mandatului, se intocmeste de secretar,sau doar se semneaza de catre acesta?
Pana la intocmirea referatului,ar trebui primita de la partid o adresa scrisa,nu?

In cazul care mandatul primarului inceteaza si viceprimarul este eliberat din functie,consilierii locali aleg,prin hotarare un nou viceprimar,sau atributiile primarului sunt exercitate de catre secretar,pana la alegerea unui nou primar?

Daca primarul de afla in concediu medical,ii poate inceta mandatul prin ordin al prefectului?Dar daca este in concediu de odihna?

Va mltumesc anticipat pt.raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:58, 3 Mai 2012
mandatul primarului nu inceteaza daca isi schimba partidul... el inceteaza doar pentru cauze de nedemnitate, prin savarsirea unor fapte calificate ca infractiuni si daca este condamnat definitiv pentru aceste fapte
mai incepteaza si in caz de incompatibilitate de functii
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
Petre Enache, Avocat
Lg.nr 393/2004 la art.15,alin.2,lit.g1 va contrazice...
daca primarul si-a dat demisia din partid, ii inceteaza mandatul de primar, nu si daca a fost dat afara din partid si se inscrie in altul. care este situatia concreta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazuri de incopatibilitate grig1968 grig1968 Sunt angajat ca personal contractual in administratia publica locala.in data de 5 iunie 2016 am obtinut un mandat de consilier local in localitatea in care ... (vezi toată discuția)
Consecintele conflictului de interese, si cine il poate stopa? baza baza daca un viceprimar de primarie este in conflict de interese, cu managerul tehnic al grupului de actiune local, care ar fi consecintele si cum se poate seziza ... (vezi toată discuția)
Revocare viceprimar popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua as dori sa aflu cum trebuie sa se procedeze in cazul in care se doreste revocarea sau demiterea unui viceprimar. Am consultat prevederile ... (vezi toată discuția)