avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

va rog mult sa ma lamuriti. eu si sotul meu lucram in italia. eu am bagat divort in italia. avocatul meu poate sa ceara desfacerea casatoriei dupa legislatia romaneasca, deoarece dupa cea italiana, trebuie sa stai 3 ani separati si dupa aceea sa bagi iar divort. daca unul vrea dupa legislatia italiana si unul dupa cea romana, ce se poate face? ce sa cer avocatului? in romania intai de divorteaza si dupa urmeaza proces de partaj? va rog mult sa ma lamuriti. precizez ca avem si un copil minor. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 21:47, 4 Mai 2012
Parerea mea este, sa veniti in Romania sa divortati, si, veti depune actiunea de divort la judecatoria ultimului domiciliul unde ati locuit impreuna, tot odata solicitati si custodia copilului minor. In Italia sunt alte conditii care se impun. In mod deosebit conditia separatiei de 3 ani.
Partajul bunurilor comune se face dupa obtinerea Hot. de divort irevocabila; deasemi puteti sa faceti partajul pe cale amiabila, la BNP, sau daca nu este cu putinta in instanta,, Succes..
Sotul dvs. este cetatean italian?

Cand veti veni in Romania veti putea divorta si in Romania daca va veti angaja avocat.
Daca locuiti in Italia nu cred ca veti scapa de legea italiana.

Legea romana nu se poate aplica in Italia.
Buna seara. Puteti divortain Romania Daca de exemplu casatoria s-a officiat in tara, Daca ultimul domiciliu al sotilor a fost in tara, Daca reclamantul anterior introducerii actiunii de divort isi stabileste resedinta in Tara cu cel Putin 6 luni anterior investirii instantei cu aceasta actiune. Daca va incadrati in vreuna din aceste conditii puteti suspenda procesul de divort in Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)
Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei incheiata in italia page page Buna,in ce conditii poate fi desfacuta în Romania o casatorie incheiata in Italia intre doi romani ,fara minori si cu capat de cerere de partaj? (vezi toată discuția)