avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare impotriva ANRP - CCSD
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare impotriva ANRP - CCSD

Buna seara!
Am obtinut in martie 2011 obligarea CCSD la emiterea dispozitiei privind titlul de despagubire in termen de 15 zile de la ramanerea irevocabila a hotararii sub sanctiunea unei penalitati de 100 lei/zi de intariziere (dosarul nici nu a fost trimis la evaluator).
Onor CCSD a declarat recurs care, un an mai tarziu, la 2 martie 2012 a fost admis in parte in sensul ca parata e obligata la emiterea titlului in 6 luni nu in 15 zile, sub pedeapsa aceleiasi penalitati.
Conform hotararii judecatoresti irevocabile la data de 2 septembrie 2012 CCSD ar trebui sa-mi elibereze dispozitia privind titlul de despagubire…..dar la 13 martie 2012 a aparut faimoasa OUG 4/2012 care suspenda pt 6 luni si emiterea titlurilor si evaluarea dosarelor !
Care este data la care este obligata CCSD sa-mi elibereze dispozitia ? 2 septembrie 2012 sau ulterior cand expira termenul din OUG 4/2012?
O hotarare judecatoreasca irevocabila poate fi infranta de o OUG aparuta ulterior ?
Pot introduce la data de 2 septembrie actiune pentru a fi obligata CCSD la plata penalitatii prevazute in hotararea judecatoreasca ?
Cum pot constrange CCSD sa respecte termenul din hotarare?
Multumesc anticipat pentru orice sfat sau idee.
Cel mai recent răspuns: avcrs , utilizator 23:10, 13 Noiembrie 2012
cu riscul de a fi catalogata drept nesimtita (daca nimeni nu a raspuns pana acum e evident ca subiectul nu prezinta interes sau cei care l-au citit sunt in aceeasi ceata ca si mine) imi scriu singura aceste randuri doar pt a aduce "mai in fata" topicul in speranta ca totusi cineva isi va da cu parerea macar.
dvs. nu vi se aplica prevederile og. nr4/2012.la data la care ati pornit actiunea cat si la data la care a ramas definitiva si irevocabila aceasta nu era in vigoare. legea nu retroactiveaza decat intr-o singura situatie.va sfatuiesc sa faceti si niste copii legalizate de pe decizie cand o primiti si inainte sa optati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

case nationalizate - prelungire15 mai 2013 oficiala cassy cassy am hotarare irevocabila in contencios prin care ANRP CCSD este obligata sa-mi elibereze faimoasa decizie galbena (titlul de despagubire) in 6 luni. hotararea a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire gheorghesandu gheorghesandu buna seara am obtinut o sentinta la curtea de apel prin care ccsd si anrp sant obligate sa-mi solutioneze dosarul de despagubire in termene precise , scurte ... (vezi toată discuția)