avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot contesta hotararea de respingere emisa conform ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot contesta hotararea de respingere emisa conform Legii nr. 189/2000?

Buna,daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce trebuie sa fac in situatia in care in nov 2010 s-a depus un dosar pt indemnizatia sau pensie de refugiat si doar in luna mai 2012 s-a dat o hotarare ca dosarul e respins pe motive ca datele ce le contine sunt contradictorii cu legea 189/2000,nespecificand ce nu este in regula.multumesc. cluj
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:01, 26 Mai 2012
Intai contestati hotararea la Curtea de Apel, in termen de 30 de zile de la comunicare. Ceva trebuie sa fie scris in hotarare. In plus, puteti arata in cererea de chemare in judecata ca hotararea este motivata superficial. Apoi solicitati Comisiei pentru aplicarea Legii nr. 189/2000 sa va comunice motivele care au stat la baza respingerii cererii. Dupa ce primiti raspunsul Comisiei si citatia pentru primul termen, va modificati cererea de chemare in judecata.
Eu am aceeasi problema, numai ca eu stiu de ce a fost respins dosarul, explicatia a fost ca martorii si pretendentul la indemnizatie au declarat ca au fost deportati in locuri diferite si cum s-au putut ei intalnii. In situatia asta ce ar fii de facut ? depun contestatie la curtea de apel? si pe urma va trebuii sa i-au din nou declaratii martorilor cum ca s-au intalnit in apropiere pe undeva, de la casa de pensii mi au spus ca nu pot schimba martorii.
In situatia aceasta ce ar trebuii facut?? multumesc anticipat
Intre timp am fost la casa de pensii sa aflu motivul respingerii dosarului.si mi-a zis aceasi poveste ca la d-ul Radu Nicu.In cazul acesta se mai poate face ceva ?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
gabitta, utilizator
Imi pare rau, insa nu se mai poate face nimic. Din ceea ce scrieti si dvs. si Rus-Nicu rezulta ca de fapt nu aveti martori.

Domnule Rus-Nicu, aici nu o sa va sfatuiasca nimeni sa ii invatati pe altii sa minta, apropo de:
si pe urma va trebuii sa i-au din nou declaratii martorilor cum ca s-au intalnit in apropiere pe undeva,
dar o revizuire a dosarului se mai poate face?

Alte discuții în legătură

Legea18/2009 - casa de pensii da un raspuns intirziat COSTEA_09 COSTEA_09 Familiile parintilor mei au fost trimise in refugiu ,in perioada martie 1944-martie 1945 intr-un sat din jud. Medehinti( ei fiind din Pascani, jud. iasi). ... (vezi toată discuția)
Pensie deportati bulgaria ynanicorescu ynanicorescu Buna ziua.Bunicii mei au fost deportati din Bulgaria,in prezent sunt decedati.Tatal meu a depus dosar pentru pensie iar Casa de pensii a trimis o instiintare ... (vezi toată discuția)
Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)