avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O magistrala de gaz trece prin teren proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O magistrala de gaz trece prin teren proprietate personala

Buna seara,
Am o mare dilema pe care va rog sa ma ajutati sa o dezleg:
De putin timp am intrat in posesia unui teren printr-o revendicare. Toate bune si frumose , numai ca atunci cand am decis sa ridic o constructie pe acest teren m-am cramponat de urmatorul aspect: prin teren trece o magistrala de gaz iar eu nu pot ridica absolut nici o constructie la mai putin de 40 m de acea magistrala.
Ce a-si putea face in acest caz?
A-si putea cere vre-o despagubire firmei de gaz care detine aceastra magistrala sau vreo chirie lunara?( deoarece nu pot folosi nicicum acest teren).
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 09:16, 17 Mai 2012
Incercati sa transmiteti o solicitare firmei in proprietatea careia se afla acea magistrala.
avvalentina a scris:

Incercati sa transmiteti o solicitare firmei in proprietatea careia se afla acea magistrala.


Buna ziua,
Multumesc de sfat.
Am facut in acest sens solicitare la acea firma, insa mi-au raspuns ca ei nu a-r putea face nimic, deoarece ei deja montase acea magistrala pe teren inainte ca eu sa devin proprietara.

Credeti ca se mai poate fece ceva? A-si avea un temei legal?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
amiali, utilizator
multumesc frumos
informatiile date imi vor fi de mare ajutor
Puteti sa-i actionati in judecata pentru lipsa de folosinta, dar va trebui sa timbrati proportional cu valoarea pe care o solicitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren proprietate primarie trf17ada trf17ada Buna ziua, in spatele casei in care locuiesc exista o suprafata de teren, care apartine primariei. In 1988 cand s-au construit vilele P+1 (vila cu 4 ... (vezi toată discuția)
Necesitate plan topografic proprietate pentru bransament gaz DanLiciu DanLiciu Buna ziua, Sunt in proces de racordare a imobilului personal la reteaua de gaze naturale. Am ajuns in stadiul in care operatorul economic ales de Distrigaz ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta sc elisabety_73 elisabety_73 O SC a cumparat un imobil al unei alte SC.Terenul pe care se afla imobilul este luat in folosinta si se platesc taxe si impozite pe teren si cladire. Acum o X ... (vezi toată discuția)