avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VENIT MINIM?Nu am nici un venit.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VENIT MINIM?Nu am nici un venit.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, de asemenea, ca tot din ianuarie 2009 va creste si venitul minim garantat, diferentiat pentru diferite categorii, astfel:
- Pentru persoanele singure, venitul minim garantat va creste de la 100 lei la 108 lei

-Pentru nucleele formate din doua sau mai multe persoane, venitul minim garantat va creste astfel:
-de la 181 lei la 196 lei pentru familii compuse din 2 persoane
- de la 252 lei la 272 lei pentru familii de 3 persoane
- de la 314 lei la 339 lei pentru familii de 4 persoane
- de la 372 lei la 402 lei pentru familii 5 persoane
- de la 25 lei la 27 lei pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane din familie



La ce se refera ! Mentionez ca eu sunt casatorit si nu am nici un venit nici eu nici sotia.Suntem amundoi studenti(avem 22 de ani) nu avem nici un leu venit iar bursa sociala la facultate nu putem primi deoarece se ia in calcul venitul parintilor nostri!Noi suntem familie separat stam doar la parintii mei insa ei nu ne ajuta financiar.Putem beneficia de ceva ajutor?
Acelasi venit al parintilor se va lua in calcul si la stabilirea indeplinirii conditiilor pentru aplicarea sau a nu prevedrilor L. 416/2001 - privind venitul minim garantat.

Chiar daca o sa incerci sa obtii, in urma anchetei sociale se va stabili neincadrarea in prederile legii.

"Art. 8. - (1) La stabilirea venitului net lunar al familiei şi, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale, cu excepţia burselor de studiu şi a burselor sociale, precum şi a sprijinului financiar prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială «Bani de liceu», cu modificările şi completările ulterioare. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social handsu handsu Care sunt conditiile de acordare a ajutorului social ? Handsu (vezi toată discuția)
Ajutor social catatohanean catatohanean Buna ziua.Pot beneficia de ajutor social dupa incheierea perioadei de somaj a ambilor soti,care au in intretinere doi copii minori? In ce consta acest ajutor? (vezi toată discuția)
Ajutor cu caracter permanent - definiție sunsray sunsray Bună ziua, Întrebarea cheie: cum se definește un ajutor cu caracter permanent, așa cum este menționat în art. 8, alin.(1) din Legea 416/2001 privind ... (vezi toată discuția)