avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare cont salariu( concediu medical)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare cont salariu( concediu medical)

Buna ziua ,

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la problema de mai jos. Am restante de plata la un card de cumparaturi la o banca si la aceeasi banca am si contul de salarii. Luna aceasta cand am vrut sa imi ridic salariul mi-a aparut pe o valoare cu minus si nu am putut ridica salariul. Am fost la banca si mi s-a spus ca mi-a bloat contul, dar nu am primit nici o somatie sau instiintare de plata. Mentionez ca banii virati in cont provin din concediu medical postnatal.

Doresc sa stiu daca s-a procedat legal prin blocarea contului , iar daca nu cum pot proceda pentru recuperarea acestuia ?

Am citit diferite articole dar unele zic ca nu se poate bloca un cont de salariu altele ca banca are dreptul sa blocheze contul de salariu ci doar de economii si cu atat mai putin nu se poate bloca daca banii din cont provin din concediu medical.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc ajutor.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:13, 12 Mai 2012
Conform legii, veniturile unei persoane nu pot fi poprite in totalitate. Trebuie sa clarificati situatia impreuna cu unitatea la care sunteti angajat, astfel incat sa va retina doar o parte din suma intrata in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Proprire de salariu ank2010 ank2010 buna seara va rog mult de tot sa ma lamuriti in urmatoarea problema.daca am un credit de nevoi personale si 2 carduri la banca X nu am mai achitat de vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Proprire salar dar si poprire cont in care primesc restul din salariu anca_lov anca_lov Buna ziua, mama mea a contractat un credit la Banca in noiembrie 2005,de 10000 lei la inceputul anului 2010 din cauza unor probleme de sanatate nu a mai facut ... (vezi toată discuția)