avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conectare fara acord la conducta de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conectare fara acord la conducta de gaz

Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se "intepe" in teava mea de gaz care duce la conducta comuna, evident fara sa-mi ceara acordul sau sa-mi plateasca. Vreau sa-l deconectez de la teava mea de gaz deoarece este un nesimtit. Va rog sa-mi precizati cum sa procedez. Multumesc anticipat.
Cel mai bine adresati-va cu o plangere la politie pentru furt calificat daca este conectat ilegal si sustrage gaz metan sau la societatea de distributie/instalare...autorizata pentru a se respecta Proictul de instalare.
Succes!
Initial,desfasurati demersuri direct la proprietarul responsabil
Daca acesta refuza sa dea curs solicitarii dvs,sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari=presedintele de asociatie.
Daca nici acesta nu determina proprietarul responsabil sa respecte prevederile in vigoare
sesizati oficial furnizorul de utilitati=gaze
Este conectat legal dar prin teava mea, inainte de contorul meu. Marsavia este ca s-a conectat fara sa-mi ceara acordul cand avea posibilitatea sa se conecteze la teava principala unde suntem conectati toti locatarii. A procedat asa pentru a nu plati suma de bani celor care au cumparat teava de pe casa scarii. Vecinul in cauza refuza orice discutie civilizata, de o intelegere nemaifiind vorba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
arakys, utilizator
Nu poate fi conectat legal cel putin din ceea ce scrieti.
Normal trebuie sa aiba contoar si sa fie conectat la conducta comuna.
Conductele de gaz nu sunt o gluma.Discutati cu cei din conducerea administratiei.
Amandoi avem contoare separate. S-a conectat la teava mea inainte de contorul meu., deci ce consuma el, e inregistrat de contorul sau. Idea este ca e "lipit" la teava mea fara acordul meu, cand in mod normal ar fi fost sa se conecteze la teava principala si sa plateasca bani celor care au cumparat teava. Mai clar nu stiu cum sa spun decat doar daca fac o poza. Ce vreau eu, e sa-l deconectez deoarece imi foloseste teava fara acordul meu iar eu nu ofer servicii de distributie gaze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
arakys, utilizator

Alte discuții în legătură

Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)
Aprobare intepare teava gaz Dolila Dolila Din punct de vedere legal cine are voie sa dea aprobare pentru inteparea in teava de gaz de pe casa scarii?Primul care a pus gaz sau poate oricine care-i ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)