avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copil aflat in tutela- mostenire de la cealalta familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copil aflat in tutela- mostenire de la cealalta familie

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea speta:
1.O persoana detine tutela unui copil minor in varsta de 13 ani.
2. Famila de pe mama a dezbatut o mostenire in instanta si s-a ajuns in punctul in care am primit o citatie pentru iesirea din indiviziune.
3. Se cere ca cheltuielile de judecata sa fie achitata de parat (in cazul de fata copilul minor prin reprezentant legal).

Cum trebuie sa procedeze reprezentantul legal in aceasta situatie?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: andr33apn , utilizator 15:41, 14 Mai 2012
Reprezentantul legal, in virtutea acestei calitati, poate exercita in numele minorului toate drepturile acestuia si de asemenea poate indeplini obligatii. Reprezentantul legal, are obligatia de a apara toate drepturile si interesele minorului, de aceea, daca este vorba despre un proces in care minorul are calitate de parat, reprezentantul sau legal trebuie sa se apere fata de sustinerile reclamantului. Va trebui sa depuna intampinare, si sa aduca dovezi proprii, insa cel mai bine ar fi sa angajeze un avocat care sa faca aceste demersuri.
Eu stiam aceste aspecte....Ideea era daca este necesar ca reprezentantul legal sa ceara de la judecatoria din circumscriptia domiciliului minorului posibilitatea de a reprezenta minorul in mostenire (in ideea sa nu fie in conflict de interese, etc.).
Si mai mult decat atat, in cazul in care se cer cheltuieli de judecata, cum ar putea fi refuzate.
Si daca spre exemplu se refuza esirea din indiviziune, ce s-ar putea intampla...
As avea nevoie de o speta similara...nu de generalitati.

Multmesc!;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)
Numire curator într-un proces cu copil minor, pentru stabilire autoritate pĂrinteascĂ și legĂturi personale cu părintele nerezident ContSters379576 ContSters379576 Cazurile de numire a curatorului special sunt strict şi limitativ prevăzute de lege, deoarece curatela specială reglementată de art. 150 Noul cod civil ... (vezi toată discuția)
Administrarea unui imobil când proprietarul este minor: ce trebuie să facă părinții lui ca să îl poată reprezenta în relația cu terții? anttonnio anttonnio buna ziua , rog suport ! fiul meu a primit in 2013 o donatie ( casa +teren ) de la ruda . la dobandirea acestora de catre fiul meu , eu am fost ... (vezi toată discuția)