avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat

va rog sami dati un sfat daca se poate in cazul in care am permisul anulat si abia dupa un an am dreptul sa dau din nou examenul ce as putea sa fac incat aceasta perioada de un an sa se reduca?exista vreun cod de procedura sau vreo varianta in instanta sau in alta parte ?
Va multumesc!#-o:(
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 19:17, 15 Mai 2012
Nu vie se poate reduce perioada, nu exista nicio prevedere legala care sa permita acest lucru.
un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare cu suspendare sau 6 luni de la condamnarea la pedeaspa amenzii, daca ai condamnare cu supraveghere (86 ind1) s-ar putea ca pe perioada suspendarii sa ti se interzica si dreptul de a mai conduce un autoturism deci nu poti sa dai de permis. oricum dupa un an trebuie facuta o cerere catre insppectorul sef al politie, poate o sa reusesti sa primesti o dispensa de o luna doua dar nu garantez. bafta
va multumesc !
Buna seara,

Totusi sunt curios, ce l-ar impiedica pe user sa dobandeasca un nou permis de conducere intr-un alt stat, iar apoi sa conduca pe drumurile publice din Romania?

Cf. art. 116 din Codul Rutier: "Persoana [...] se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere [...] daca [...] a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti [...]"

Norma juridica respectiva reglementeaza modul in care userul poate obtine un nou permis de conducere pe teritoriul Romaniei si nu instituie o interdictie de a conduce pe drumurile publice din Romania in baza unui permis emis, in conditiile legii, de un stat tert.
Statul roman este parte la conventii internationale privind recunoasterea permiselor de conducere emise de alte state, iar legea romana are aplicabilitate numai pe teritoriul Romaniei, implicit statul roman nu ar putea refuza recunoasterea permisului de conducere pe motiv ca userul ar fi dobandit respectivul permis fara respectarea codului rutier roman.

Binenteles ca teza de mai sus ar fi valabila in conditiile in care prin hot. jud. de condamnare nu i s-au interzis userului drepturile prevazute de art. 112 lit. c Cod Penal.

Daca am omis vreo alta norma juridica aplicabila in aceasta speta va rog sa ma atentionati.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gaby811, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere anulat - data la care se poate da examen dyym1 dyym1 La data de 24 10 2012 s-a pronuntat o hotarare de condamnare la 3 (trei) luni inchisoare , cu suspendare , pentru conducerea unui vehicul in stare de ebrietate ... (vezi toată discuția)
Permis anulat in romania, dobandirea unui nou permis in strainatate george_adrian_cj george_adrian_cj Buna ziua , Permisul mi-a fost anulat in Romania pentru conducere autovehicul neinmatriculat si fuga de la locul accidentului ( fara victime ) si am primit 1 ... (vezi toată discuția)
Trimitere in judecata pentru alcool la volan johnny25 johnny25 Am avut 0.47% in aer expirat iar probele biologice de 1% respectiv 0.8% ( la o ora ) . Recalcularea mi-a iesit 1.32% . Nu am antecedente penale . Acum astept ... (vezi toată discuția)