avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei pentru concediu de maternitate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei pentru concediu de maternitate daca te afli in somaj

Buna ziua.Am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma ajutati.Am lucrat la [Editat] 1 an fara o zi adik pe data de 6 martie mi-a incetat contractul de munca iar pe data de 7 am depus dosarul pentru somaj. Azi am fost la somaj si mi-a spus sa imi bag concediu de maternitate ca am dreptul cum mi se calculeaza concediu de maternitate ca si banii ma refer? Indemnizatia pentru crestere a copilului am inteles ca am dreptul dar am dreptul 2 ani? Si acolo cum mi se va calcula venitul care l-am acumulat cat timp am lucrat?
MUltumesc frumos astept un raspuns de la dumneavoastra
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 22:33, 15 Mai 2012
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul ce se determina ca medie a veniturilor lunare brute (nu in mana) din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective.

Concediu de crestere a copilului, dv decideti pentru ce varianta optati:
1 Daca opteaza doar pt 1 an -Va primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei. Apoi va primi un stimulent de insertie de 500 lei lunar (pana copilul implineste 2 ani) daca se intoarce la munca.
2.Daca opteaza pana cand copilul implineste 2 ani -Va primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei. In cazul acestei optiuni stimulentul de insertie nu se acorda.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
amcteam, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie pentru ccc? GAGI GAGI Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati in urmatoarea problema :la sfarsitul lunii mai urmeaza sa nasc iar in luna martie(acum) am avut concediu medical ... (vezi toată discuția)
Calcul indemniztie de crestere a copilului mirel28 mirel28 Am si eu o intrebare legata de calculul indemnizatiei.Sotia mea a avut in ultimele 6 luni de sarcina concediu medical,avand o sarcina cu risc. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)