avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa

Buna ziua,

As dori sa primesc un raspuns de la persoane avizate
Eu lucrez la o firma care acorda bonuri de masa, pentru zilele efectiv lucrate (aproximativ 21 bonuri de masa/ luna), de acestea beneficiind si eu. In week-end, lucrez part time la o firma care, de asemenea acorda bonuri de masa colegelor mele care lucreaza si ele in regim part time - weekend (20 ore/sapt).
Pentru ca eu primesc bonuri de masa de la prima firma, nu beneficiez de acest avantaj si de la cea de a doua firma.
Este corect asa?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 6 Mai 2013
Da...cred ca este corect dat fiind ca bonurile de masa se impoziteaza; se impoziteaza la functia de baza.
Conform art. 35 din HG 5 / 1999 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, in cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am totusi o nedumerire. La prima firma lucrez in zilele lucratoare (de luni pana vineri, cate 8 ore/zi), iar la cea de a doua firma lucrez sambata si duminica (cate 10 ore/zi).
Nu exista nici o posibilitate de a primi tichete de masa si pentru zilele nelucratoare, avand in vedere ca salariul pe care il primesc pentru aceste zile este impozitat (impozit, cas, cass, somaj), si ca valoarea acestor bonuri (2 /saptamana) ar putea fi inclusa in venit pentru a fi impozitata?
Art.11 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă :
Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea şi nu pot considera utilizat mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrată din luna pentru care s-a efectuat distribuirea. .....
Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti: daca in luna octombrie (23 zile lucratoare) am lucrat 25 de zile trebuie sa primesc 25 de bonuri de masa, (iar pentru zilele lucrate sambata trebuie sa primesc un spor chiar daca nu este mentionat in CC la nivel de unitate), urmand ca in noiembrie sau decembrie sa mi se acorde zile libere platite pentru care nu voi primi bonuri?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Tichete de masa ContSters63174 ContSters63174 Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA! I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa monica2008 monica2008 va rog sa-mi spuneti daca pentru orele suplimentare efectuate (peste norma de 160 ore/luna) se pot acorda bonuri de masa angajatilor. (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Alin thoth Alin thoth Buna ziua . La firma unde lucrez se dau bonuri de masa si ni sa spus ca daca nu ne ducem sambata la munca o sa ni se opreasca bonurile pe toata saptamana... Au ... (vezi toată discuția)