avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bonuri de masa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bonuri de masa

va rog sa-mi spuneti daca pentru orele suplimentare efectuate (peste norma de 160 ore/luna) se pot acorda bonuri de masa angajatilor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 26 Decembrie 2008
Nu, nu se acorda pt ore suplim. Conform Legii nr. 142/1998( privind acordarea tichetelor de masa) tichetele de masa pot fi acordate (angajatorul nu este obligat de lege sa acorde tichete masa) cate unul pentru o zi lucrata.
corect!..angajatii pot primii doar cate un tichet pentru fiecare zi lucratoare, indiferent cate ore lucreaza pe zi; :((
Daca angajatii lucreaza si in zilele de repaus saptamanal (sambata sau duminica ) nu primesc bonuri pentru aceste zile.
Conform art. 11 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, „Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea si nu pot considera utilizat mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucrata din luna pentru care s-a efectuat distribuirea.”
Potrivit reglementarilor in vigoare, nu se considera zile lucrate perioadele in care salariatii:
- isi efectueaza concediul de odihna;
- sunt delegati sau detasati in afara localitatii in care isi au locul permanent de munca si primesc indemnizatie zilnica sau lunara de delegare sau de detasare;
- se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca;
- sunt absenti de la locul de munca ori se afla in alte situatii stabilite de angajator impreuna cu organizatiile sindicale sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa pentru zilele nelucratoare varlanmirela varlanmirela Buna ziua, Avand in vedere Legea nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, care prevede la ART. 6 ca: (1) Salariatul poate utiliza, lunar, un ... (vezi toată discuția)
Corect - sau incorect in roi 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a-mi raspunde cit mai urgent ! Am inceput a complecta ROI cu modificarile intervenite prin noile reglementari ale Codului Muncii , in ... (vezi toată discuția)
Acordare bonuri de masa simona bogdan simona bogdan Sunt angajat al unei companii in care salariatii au fost trecuti pe un program de training de 4 luni si conform codului muncii primesc o indemnizatie de 75% ... (vezi toată discuția)